Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Illatos zöldspárgaleves

Illatos zöldspárgaleves
Illatos zöldspárgaleves
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig csak a fehér spárgát szerettük... A zöld intenzívebb ízű, úgyhogy ő is jöhet.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát megtisztítjuk. Megmossuk, majd a spárgafejeket kb. 4 cm-es darabokban levágjuk, és félretesszük. A spárgasípok másik végét letörjük; elvileg ott törik le, ahol már nem fás. A maradék spárgadarabokat vékonyan meghámozzuk.
  2. A spárgafejeket roppanósra főzzük az alaplében vagy a forró vízben feloldott leveskockás lében, majd leszűrjük és félretesszük, ez lesz a levesbetét. Az alaplevet is megőrizzük!
  3. A zöldjével együtt felkarikázott újhagymát a meghámozott spárgával rövid ideig pároljuk a vaj és az olíva keverékén, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fehérbort. Erős lángon főzzük mindaddig, amíg a bor alkoholtartalma elpárolog.
  4. Ekkor hozzáadjuk az alaplevet (amiben a spárgacsúcsokat főztük), és a spárgát lassú tűzön puhára pároljuk.
  5. Ha megpuhult, levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük. Majd visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt és a sajtot, felforraljuk, és a végén az apróra vágott friss korianderzölddel megszórjuk, ha szükséges, még sóval és borssal utánaízesítjük.
  6. A krémlevest a spárgafejekkel tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 949
elküldve: 2
receptkönyvben: 43
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
254 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spárgakrémleves, tejszínes spárgakrémleves, fehérboros tejszínes spárgakrémleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

217
zöldspárga 500 g
újhagyma 3 db
olívaolaj 2 ek
vaj 2 dkg
fehérbor 1 dl
alaplé 5 dl
főzőtejszín 200 ml
koriander 1 ek
parmezán sajt 2 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint