r
Nosalty Logó

Illatos zöldspárgaleves

Tomatotree
Illatos zöldspárgaleves
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

218
Kalória
6.1g
Fehérje
9.4g
Szénhidrát
15.2g
Zsír
183.8g
Víz
31.7g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 865 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    183.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    692 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1098 micro
Összesen 218 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3424.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    670 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    1999 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    735 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    598 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    512 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    2768 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4394 micro
Összesen 865 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 53 kcal

Elkészítés

  1. A spárgát megtisztítjuk. Megmossuk, majd a spárgafejeket kb. 4 cm-es darabokban levágjuk, és félretesszük. A spárgasípok másik végét letörjük; elvileg ott törik le, ahol már nem fás. A maradék spárgadarabokat vékonyan meghámozzuk.
  2. A spárgafejeket roppanósra főzzük az alaplében vagy a forró vízben feloldott leveskockás lében, majd leszűrjük és félretesszük, ez lesz a levesbetét. Az alaplevet is megőrizzük!
  3. A zöldjével együtt felkarikázott újhagymát a meghámozott spárgával rövid ideig pároljuk a vaj és az olíva keverékén, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fehérbort. Erős lángon főzzük mindaddig, amíg a bor alkoholtartalma elpárolog.
  4. Ekkor hozzáadjuk az alaplevet (amiben a spárgacsúcsokat főztük), és a spárgát lassú tűzön puhára pároljuk.
  5. Ha megpuhult, levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük. Majd visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt és a sajtot, felforraljuk, és a végén az apróra vágott friss korianderzölddel megszórjuk, ha szükséges, még sóval és borssal utánaízesítjük.
  6. A krémlevest a spárgafejekkel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p

Eddig csak a fehér spárgát szerettük... A zöld intenzívebb ízű, úgyhogy ő is jöhet.:)

További receptek

Lebbencsleves

Ha valamiben, a mennyei és laktató levesekben nagyon erős a magyar konyha. A lebbencsleves is ezen a fronton helyezkedik el, amit a lepirított csuszatészta tesz különlegessé, a sok-sok ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...