Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ázsiai narancsos csirke

Ázsiai narancsos csirke
Ázsiai narancsos csirke
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiskoromban egyszer ettem narancsos csirkét, és azóta sokszor megkívántam, most pedig rászántam magam az elkészítésére.

hozzávalók / 4 adag

Csirkehús

Narancsos szósz

ajánlat

Rizzsel vagy quinoaval fogyasztjuk. Tálaláskor meglocsolhatjuk szójaszósszal.

Szólj hozzá!

elkészítés

Csirkehús

  1. A csirkemellet kis csíkokra vágjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk az olívaolajba.
  3. Serpenyőben megsütjük.

Narancsos szósz

  1. Egy narancs héját lereszeljük, majd a narancsok levét kifacsarjuk (fél csészényi narancslét kell kapjunk).
  2. A 3 gerezd fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük vagy apróra vágjuk.
  3. Egy kis fazékba öntjük a narancslevet, beletesszük a fokhagymát, a mézet, a szójaszószt, a balzsamecetet, a narancshéjat, a gyömbérport és a lisztet.
  4. Folyamatos kevergetés mellett, kis lángon kb. 5-10 perc alatt ragacsos állagú szószt főzünk belőle.
  5. Végül a narancsos szószba keverjük a csirkehúst, és kész is!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 176
elküldve: 2
receptkönyvben: 221
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: -

szakács

barabasanna

Mióta szakács: 2015.02.06.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
receptverseny: Liza, a rókatündér receptverseny
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kínai csirke, édes-savanyú csirke, narancsszószos csirke

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

wertert
wertert Mon, 2018-02-12 11:52

Lehet, hogy a szójaszósz volt a hibás, de nekem nagyon elnyomta minden másnak az ízét, alig lehetett érezni a narancsot. Pedig kevesebb szójaszószt is raktam bele a receptben írtnál. Amúgy finom lenne szerintem, de legközelebb tuti, hogy csak 1 cseppet raknél bele, éppen hogy ott legyen a háttérben.

Nensy
Nensy Wed, 2018-08-29 14:45

Szerintem inkább a balzsamecet a sok és a hibás, hogy elnyomja a lágyabb narancs ízt.. Én ki is hagynám. Rendkívül tolakodó íze van. Nagyon rég nézegetem a receptet de még nem mertem megcsinálni. :-) Akkor meg mit dumálok mi? :-D

310
csirkemell filé 50 dkg
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
narancslé 1.5 narancsból nyert
méz 3 ek
szójaszósz 6 ek
balzsamecet 4 ek
rizsliszt 3 evőkanál
gyömbérpor 1 teáskanál
narancshéj 1 narancsból nyert