Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos csirkecomb narancsos káposztával

Narancsos csirkecomb narancsos káposztával
Narancsos csirkecomb narancsos káposztával
115 perc / előkészület: 45 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erre az ételre a Prímakonyhában bukkantam. Nagyon különleges, és igazán ízletes. A káposzta nagyszerű köret a sült csirke mellé. Én a csirkecombokról levettem a bőrt, így készítettem el az ételt. Isteni finom lett!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat besózzuk, borssal fűszerezzük. A savanyú káposztát átöblítjük, ha túl sós vagy savanyú, és hagyjuk lecsepegni.
  2. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a csirkecombok mindkét oldalát 5-5 percig sütjük benne. Egy tálra szedjük őket.
  3. A maradék olajra rádobjuk a gerezdekre vágott vöröshagymát és a köménymaggal pár percig sütjük.
  4. A káposztát rátesszük, átforgatjuk a köménymagos hagymával, ráreszeljük a két narancs héját, ügyelve arra, hogy a fehér részből ne kerüljön az ételbe.
  5. A narancslével felengedjük, rottyantunk egyet rajta és egy hőálló tál aljába átöntjük, szépen elrendezzük.
  6. Erre tesszük a csirkecombokat a bőrös oldalukkal lefelé, és fél-fél evőkanál narancslekvárral bekenjük őket.
  7. Előmelegített sütőben 45 percig sütjük alufólia alatt.
  8. Ha letelt az idő, a fóliát levesszük, a combokat megfordítjuk, a bőrös oldalukat is bekenjük a maradék lekvárral és visszatoljuk a  sütőbe még 20-25 percre (fólia nélkül), amíg szépen megpirulnak.
  9. Ha megsült, a káposztát összekeverjük a feldarabolt narancsgerezdekkel, ez lesz a csirke körete.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30*20*6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 951
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

narancsos-káposztás csirkecomb, csirkecomb naranccsal és káposztával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

506
csirkecomb 4 db
savanyú káposzta 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
köménymag 2 teáskanál
narancs 2 közepes db
narancslekvár 4 ek
narancslé 3 dl
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint