Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos pisztráng

Narancsos pisztráng
Narancsos pisztráng
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagyományos citromos-fokhagymás fűszerezéssel szemben érdemes megkóstolni egy merőben más ízvilágot. A narancs, a gyömbér és a mandula kicsit ünnepélyesebbé teszi ezt az egyszerű halételt, a hozzá kínált narancsos mártás pedig még inkább kiemeli az ízeket. Egy könnyű, zöldsalátával nagyszerű vendégváró fogást készíthetünk belőle.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Friss zöldsalátával vagy vajon párolt vegyes zöldséggel, fehérborral tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is készítsük el a páclét, amibe beleforgatjuk majd a pisztrángokat. Facsarjuk ki a narancsok és a citrom levét, reszeljük bele a friss gyömbért, tegyünk bele ízlés szerint felaprított zsályaleveleket, majd végül adjuk hozzá az olívaolajat.
  2. A páclét egy hosszúkás tálba öntsük, amibe beleférnek a pisztrángok. A megtisztított kizsigerelt halakat sózzuk-borsozzuk kívül-belül, majd forgassuk bele a páclébe, és fóliával lefedve tegyük hideg helyre, legalább 2 órára.
  3. A pácolási idő leteltével jól csepegtessük le a halakat. A zsemlemorzsát és a darált mandulát keverjük össze egy tálban, és a pisztrángok mindkét oldalát forgassuk meg benne.
  4. A zsemlemorzsás-mandulás bundájú halakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektessük, és kb. 30 perc alatt süssük készre.
  5. Amíg sülnek a pisztrángok, elkészíthetjük a mártást. A narancslevet elegyítsük csomómentesen a keményítővel, majd folyamatos kevergetés mellett, kis lángon sűrítsük be. Mikor besűrűsödött, adjuk hozzá a dijoni mustárt. Szükség esetén kevés sóval/cukorral még finomíthatunk az ízén. A sült hal mellé tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 599
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

giuliettalupa

Mióta szakács: 2019.07.13.
32 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Narancsos-gyömbéres hal, morzsás hal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

844
pisztráng 50 dkg
narancslé 2 narancsból nyert
citromlé 1 citromból nyert
gyömbér 2 g
zsemlemorzsa 5 dkg
mandula 5 dkg
olívaolaj 5 ek
bors 0 ízlés szerint
zsálya 0 ízlés szerint
narancslé 4 dl
kukoricakeményítő 2 evőkanál
dijoni mustár 1 teáskanál
0 ízlés szerint