Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett pisztráng

Grillezett pisztráng
Grillezett pisztráng
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos nem vagyunk olyan szerencsés helyeztben, mint Ilidkó, akinek a közelében van egy pisztrángos. De most én is nagyon szép, friss halakra tettem szert. (Na, jó. Bevallom, azért nem olyanokra, mint nyáron, Szlovéniában, a pisztrángos étterem mellett csörgedező hegyi patakból fogták volna ki...- az eddigi legnagyobb halélményem)
A lehető legegyszerűbben készítettem el őket, amolyan nyárbúcsúztató, (szerintem) utolsó grillezésként is egyben.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halakat megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük.
  2. Éles késsel mindkét felüket beirdaljuk (a vágások úgy 8 mm-1 cm-enként legyenek egymástól, 5 mm mélyen).
  3. Olívaolajjal megkenjük a pisztrángokat, meghintjük durva szemű tengeri sóval és frissen őrölt feket borssal.
  4. Belsejükbe petrezselymet és citromkarikákat dugunk.
  5. Parázsló faszén felett megsütjük, oldalanként kb 6-8 perc alatt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 93 861
elküldve: 12
receptkönyvben: 588
elkészítve: 21/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: grill
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

citromos-petrezselymes grillezett pisztráng, pisztráng grillen

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

serci
Serci / serci Mon, 2010-10-04 11:13

Nagyon jó kaja,és nem is drága,mi tabulé salátával ettük most.

270
pisztráng 40 dkg
petrezselyem 1 csokor
citrom 1 db
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint