r
Nosalty Logó

Narancsos krémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norasz
Narancsos krémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 570 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 270 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 570 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    299.8 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    923 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2166.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.3 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    563.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1525 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    276 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    806 micro
Összesen 3429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta egy klasszikus piskóta alap. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük az édesítővel, majd rászitáljuk a sütőporos, kakaós lisztet. Picit még édesítünk rajta, és óvatosan belekeverjük a tojáshabot is (csak elnagyolt mozdulatokkal, nehogy "összetörjön" a tészta). Sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük (sűrűn kell ellenőrizni a tésztát, mert hamar megég).
  2. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. Az egyik narancs héját lereszeljük, a másikét pedig zöldséghámozóval megpróbáljuk minél szebben leválasztani (ez a legnehezebb része az egész sütinek). A héjdarabokat késsel vékonyan felszeleteljük és egy tányéron a hideg tűzhelyre tesszük (a kihűlő sütő hője ugyanis szépen "felpöndöríti" őket). A mascarponét összekeverjük a maradék édesítővel, és a narancs lereszelt héjával. Ezután a narancsok levét kifacsartjuk. Ha zselatin fixszel dolgozunk, akkor az is mehet bele a krémbe, én zselatint használtam, amit feloldottam a narancslében (mikróban fél percig melegítettem, majd megvártam míg felolvad). A tejszínből 4 dl-t felverünk, és belekeverjük a mascarponét. A krémet hűtőbe tesszük.
  3. A maradék 1 dl tejszínt felforraljuk, és felolvasztjuk benne a csokit (picit lehet rajta édesíteni ízlés szerint). Ezután összeállítjuk a tortát. Fontos, hogy helyezzük vissza a tortagyűrűt, és abba rétegezzük a süteményt, így nem folyik el. A piskótára szépen rákanalazzuk a krémet, majd a tetejére "márványoztam" a tejszínes csokit. A tetejére jöhet a szárított narancshéj, majd az egészet hűtőbe tesszük néhány órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2676
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A torta születésnapra készült, de bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét! :) Nem a legkalóriaszegényebb desszert, de mikor ne kényeztesse magát az ember, mint ünnepi alkalmakkor! :) Igaz téli, melengető desszert.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!