Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos krémtorta

Narancsos krémtorta
Narancsos krémtorta
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A torta születésnapra készült, de bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét! :) Nem a legkalóriaszegényebb desszert, de mikor ne kényeztesse magát az ember, mint ünnepi alkalmakkor! :) Igaz téli, melengető desszert.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta egy klasszikus piskóta alap. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük az édesítővel, majd rászitáljuk a sütőporos, kakaós lisztet. Picit még édesítünk rajta, és óvatosan belekeverjük a tojáshabot is (csak elnagyolt mozdulatokkal, nehogy "összetörjön" a tészta). Sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük (sűrűn kell ellenőrizni a tésztát, mert hamar megég).
  2. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. Az egyik narancs héját lereszeljük, a másikét pedig zöldséghámozóval megpróbáljuk minél szebben leválasztani (ez a legnehezebb része az egész sütinek). A héjdarabokat késsel vékonyan felszeleteljük és egy tányéron a hideg tűzhelyre tesszük (a kihűlő sütő hője ugyanis szépen "felpöndöríti" őket). A mascarponét összekeverjük a maradék édesítővel, és a narancs lereszelt héjával. Ezután a narancsok levét kifacsartjuk. Ha zselatin fixszel dolgozunk, akkor az is mehet bele a krémbe, én zselatint használtam, amit feloldottam a narancslében (mikróban fél percig melegítettem, majd megvártam míg felolvad). A tejszínből 4 dl-t felverünk, és belekeverjük a mascarponét. A krémet hűtőbe tesszük.
  3. A maradék 1 dl tejszínt felforraljuk, és felolvasztjuk benne a csokit (picit lehet rajta édesíteni ízlés szerint). Ezután összeállítjuk a tortát. Fontos, hogy helyezzük vissza a tortagyűrűt, és abba rétegezzük a süteményt, így nem folyik el. A piskótára szépen rákanalazzuk a krémet, majd a tetejére "márványoztam" a tejszínes csokit. A tetejére jöhet a szárított narancshéj, majd az egészet hűtőbe tesszük néhány órára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 309
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Norasz

Mióta szakács: 2013.01.20.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

narancstorta, krémes narancsos sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pikowoman
Pikowoman / pikowoman Wed, 2020-01-15 13:59

Kedves Norasz,
csak most látom a receptedet. Az az érzésem, hogy a lisztek mennyisége 20-20 gr lehet, mert a kakaóval együtt kb. így adnak ki 2 tojáshoz szükséges szárazanyagot. Amit megadtál abból nem hiszem, hogy piskóta lesz :). Egyébként jó recept, köszi.

570
tönkölybúza liszt 20 g
teljes kiőrlésű liszt 20 g
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek
sütőpor 1 teáskanál
1 csipet
tojás 2 db
erythritol 5 ek
narancslé 2 narancsból nyert
mascarpone 250 g
habtejszín 5 dl
zselatinfix 1 csomag
étcsokoládé 10 dkg
narancshéj 2 narancsból nyert