r
Nosalty Logó

Epres-málnás fehércsokoládé-mousse tükörglazúrral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bebuska
Epres-málnás fehércsokoládé-mousse tükörglazúrral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Eperkompót

Málnapudig

Fehércsoki-mousse

Tükörglazúr

Összesen 394 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Eperkompót

Málnapudig

Fehércsoki-mousse

Tükörglazúr

Összesen 3928 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Eperkompót

Málnapudig

Fehércsoki-mousse

Tükörglazúr

Összesen 208 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 394 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    206.5 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    679 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4007.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1531 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1308 mg
  • Nátrium
    970 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.5 g
  • Cukor
    435 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    833.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1238 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 3928 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Eperkompót

Málnapudig

Fehércsoki-mousse

Tükörglazúr

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskóta hozzávalóit egy kerek jénai tálba mérjük, mixerrel összedolgozzuk, majd mikrohullámú sütőben kb. 6-7 percig “sütjük” maximális fokozaton.

Eperkompót

  1. Az epret kockázzuk fel, majd a cukorral megszórva tegyük oda főni. Ez idő alatt a zselatint duzzasszuk fel 6 ek. hideg vízben.
  2. Kb. 5-6 percig rotyogtatjuk az epret, míg lekvár szerű nem lesz. A tűztől levéve keverjük el benne a duzzadt zselatint, majd öntsük a kisebb (18 cm) formába. Tegyük fagyasztóba.

Málnapudig

  1. A málnát a cukorral hasonló módon főzzük meg. Az így kapott lekvárt szűrjük le. A mag nélküli pürét tegyük vissza a tűzre.
  2. A keményítőt a tejjel keverjük el, majd adjuk hozzá a málnapüréhez, s főzzük meg, akár egy sima pudingot.

Fehércsoki-mousse

  1. A fehér csokit a tejjel olvasszuk meg. A zselatin duzzasszuk fel 8 ek. hideg vízben, majd adjuk hozzá a forró tejes csokihoz. Hűtsük le.
  2. A tejszínt verjük fel a porcukorral, krémes állagúra. Adjuk hozzá a lehűtött alapot, keverjük jól el.
  3. Vegyünk elő a 22 cm-s formát. A mousse felét öntsük bele, majd tegyük 5 percre fagyasztóba.
  4. Onnan kivéve a fagyott gyümölcsalapot óvatosan helyezzük bele, öntsük rá a többi mousse-t, majd zárjuk az egészet a piros piskóta ráhelyezésével.
  5. Tegyük hűtőbe egy éjszakára, vagy ha glazúrozni szeretnénk, akkor fagyasztóba.

Tükörglazúr

  1. A vizet, cukrot, glükózt és sűrített tejet melegíteni kezdjük, forrás után még kb. 5 percig hagyjuk a tűzön folyamatosan kevergetve.
  2. Egy magas falú edénybe törjük a fehér csokit, majd öntsük rá a szirupot. Adjuk hozzá a felduzzadt zselatint.
  3. 5 percig hagyjuk így állni, majd botmixerrel egyneműsítsük az egészet. Tegyük hozzá az ételfestéket, hogy elérjük a kívánt színt.
  4. A tükörglazúr munkahőmérséklete kb. 35 fok. Ennél ne legyen több, mivel a leolvaszthatja a mousse-t, így nem lesz egyenletes a borítás. Glazúrozás folyamata: egy tányérra tegyünk egy bögrét/müzlis tálat, majd arra a torát, így a fölösleges glazúr szépen lecsorog róla. Mindig fagyott tortára öntsük! A glazúrozás után a tortát hűtőszekrényben engedjük ki. (Egy éjszakát fagyasztóban töltött torta esetén ez kb. 6 óra.)
  5. Jó étvágyat hozzá! :)
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 3765
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Bebuska 6 recept

Nyárias ízvilágú finomság, örök kedvenc gyümölcsök, mennyei krémes mousse, és az imádott tükörglazúr. Teljes szerelem. :) Az elkészítéshez szükségünk lesz egy 18, illetve egy 22 cm átmérőjű tortakarikára, egy kis ügyességre és odafigyelésre. Nem tartozik a legkönnyebben elkészíthető sütemények közé, de azt hiszem, az íz és a látvány mindenért kárpótol.

Hozzávalók

Piskóta

Eperkompót

Málnapudig

Fehércsoki-mousse

Tükörglazúr

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Már egy kanálnyi is csodát tesz a testeddel ebből a...

Az almaecet igazi fogyókúrás csodaszer hírében áll, persze megvannak a kockázatai, ha túlzásba visszük. Már az ókorban is előszeretettel használták, ami nem véletlen, hiszen számos jótékony hatása van az egészségre. Mutatjuk is, melyek ezek!