Mascarponés-eperhabos-csokoládés torta glutén- és laktózmentesen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
PiciPingi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
Meggyzselé
-
75g meggy34 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
4g tortazselé14 kcal
Csokikrém
-
33g étcsokoládé182 kcal
-
75 kcal
Epres-mascarponés-fehércsokis-krém
-
25g eper8 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
58g laktózmentes tej34 kcal
-
8g pudingpor29 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
17g fehér csokoládé90 kcal
-
105 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Habcsók
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
1g porcukor3 kcal
Torta bevonásához és díszítéséhez
-
63 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Csoki csorgatásához
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
21 kcal
Összesen
1171
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
Meggyzselé
-
450g meggy203 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
24g tortazselé81 kcal
Csokikrém
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
180g növényi habtejszín452 kcal
Epres-mascarponés-fehércsokis-krém
-
150g eper45 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
350g laktózmentes tej207 kcal
-
45g pudingpor171 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
250g növényi habtejszín628 kcal
-
4g zselatinfix5 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Habcsók
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
4g porcukor15 kcal
Torta bevonásához és díszítéséhez
-
150g növényi habtejszín377 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Csoki csorgatásához
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
126 kcal
Összesen
7011
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
Meggyzselé
-
15.2g meggy7 kcal
-
0.2g porcukor1 kcal
-
0.8g tortazselé3 kcal
Csokikrém
-
6.8g étcsokoládé37 kcal
-
6.1g növényi habtejszín15 kcal
Epres-mascarponés-fehércsokis-krém
-
5.1g eper2 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
11.8g laktózmentes tej7 kcal
-
1.5g pudingpor6 kcal
-
8.4g mascarpone34 kcal
-
3.4g fehér csokoládé18 kcal
-
8.4g növényi habtejszín21 kcal
-
0.1g zselatinfix0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Habcsók
-
2.7g tojásfehérje1 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
0.1g porcukor1 kcal
Torta bevonásához és díszítéséhez
-
5.1g növényi habtejszín13 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Csoki csorgatásához
-
1.7g étcsokoládé9 kcal
-
1.7g növényi habtejszín4 kcal
Összesen
237
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 64.4 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 579.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 217 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.7 g
-
Cukor 89 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 122.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 532 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 239 micro
Összesen
1171
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 111.5 g
Zsír
-
Összesen 386.6 g
-
Telített zsírsav 219 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 774 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3479.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 556 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 507 mg
-
Foszfor 1304 mg
-
Nátrium 957 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 766.1 g
-
Cukor 536 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 732.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 584 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 124 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 639 mg
-
Retinol - A vitamin: 319 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 3193 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1432 micro
Összesen
7011
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
4 db tojás
-
8 evőkanál rizsliszt
-
8 ek cukor
-
1 teáskanál gluténmentes sütőpor
-
2 evőkanál víz
-
1 csipet só
Meggyzselé
-
450 g meggy
-
3 teáskanál porcukor
-
2 csomag tortazselé
Csokikrém
-
200 g étcsokoládé
-
180 ml növényi habtejszín
Epres-mascarponés-fehércsokis-krém
-
150 g eper
-
60 g cukor
-
3.5 dl laktózmentes tej
-
1 tasak pudingpor
-
250 g mascarpone
-
100 g fehér csokoládé
-
250 ml növényi habtejszín
-
2 teáskanál zselatinfix
-
3 csepp ételfesték
Habcsók
-
2 db tojásfehérje
-
120 g cukor
-
2 teáskanál porcukor
Torta bevonásához és díszítéséhez
-
150 ml növényi habtejszín
-
3 csepp ételfesték
Csoki csorgatásához
-
50 g étcsokoládé
-
50 ml növényi habtejszín
Elkészítés
Piskóta
- A habcsóknál a tojásfehérjéket és a 12 dkg cukrot hőálló edénybe tesszük, és vízgőzre helyezzük. Felolvasztjuk a kristálycukrot folyamatos kevergetés mellett, és csípősre melegítjük. Csípősre, vagyis addig, amíg az ujjunknak már eléggé meleg. Ezután beleöntjük egy másik edénybe, és addig verjük, amíg jó kemény és fehér habot nem kapunk, kb. 5 perc, itt leállunk, beletesszük a 2 kiskanál porcukrot, és további 3 percig verjük. Habzsákba töltjük.
- A habzsák oldalán piros, zselés ételfestékkel csíkokat húzunk, és beletöltjük a habcsókmasszát. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd kis „rózsákat” nyomunk egymás mellé, de nem túl szorosan. A sütőt beállítjuk 80 fokra, és kb. 2 óráig szárítjuk.
Meggyzselé
- A sütőt előmelegítjük, nekem elektromos sütőm van, alul-felül sütésre állítottam, 180 fokra. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát alul kibélelünk sütőpapírral, majd egy hagyományos piskótát sütünk 4 tojásból.
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket keményebb habbá verjük egy csipet sóval. A sárgákat, cukorral, vízzel és a sütőporral habosra keverjük, kézi habverővel. Majd ebbe a masszába óvatosan belekeverjük a tojásfehérjéket, ügyelve, hogy ne törjük össze a habot, és ezáltal légies maradjon a massza.
- Beleöntjük a formába, és készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e. Ha jó, kivesszük, teljesen kihűtjük, az aljáról leszedjük a sütőpapírt, és 3 felé vágjuk. Előkészítjük a meggyzselének az alsó és a középső réteget, mivel gyorsan kell dolgozzunk a zselével.
- A mirelit meggyet egy lábosba tesszük, kissé kiengedve, és meghintjük a 3 teáskanál porcukorral, majd összekeverjük. Lassú tűzön pépessé főzzük, ha kell, öntsünk rá egy kis vizet. Amikor már jó pépes, egy szűrőn átnyomkodjuk, amennyire tudjuk, vagy esetleg turmixolhatjuk is, én a szűrőt használtam, ügyeljünk, mert nagyon forró. Majd beleöntjük a 2 tasak tortazselét, gyorsan összekeverjük, ahogy kezd hatni a zselatin, ráöntjük a piskótalapokra, és ahogy tudjuk, elkenjük rajta.
Csokikrém
- A csokikrémet vízgőz fölött készítjük el. Először beleöntjük a tejszínt, kicsit melegítünk rajta, majd beletördeljük a csokit, és szépen felolvasztjuk a tejszínben. Hagyjuk kissé kihűlni, de annyira, hogy még kenhető legyen, de ne folyós.
- Az epres krémhez az epret 250 ml tejjel 6 dkg cukorral felteszünk főni. A maradék tejet a szamócás pudinggal csomómentesre elkeverjük. Amikor az eper kezd puhulni, levesszük a tűzhelyről, és turmixszal pépesítjük. Visszatesszük a tűzhelyre, beleöntjük a szamócapudingot, és sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. Azért, hogy ne bőröződjön be a teteje, frissentartó fóliát tegyünk a tetejére, közvetlenül érintkezve a krémmel.
- A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponét, a fehér csokit és az epres masszát, végül a zselatinfixet és a piros gél ételfestéket. Az egészet jól összekeverjük. (A díszítéshez hagyunk meg bő 3-4 evőkanálnyit.)
Epres-mascarponés-fehércsokis-krém
- Az alsó, már meggyzselés piskótalapot visszahelyezzük a tortaformába, rákanalazzuk a csokikrém felét, elegyengetjük, a tetejére tördelünk habcsókot, majd kicsit a hűtőbe tesszük, kb. 5 percre.
- Kivesszük, és jöhet az epres-mascarponés krém fele, majd rá a meggyzselés piskóta, csokikrém másik fele, habcsók, az epres-mascarponés krém másik fele és az utolsó piskóta. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- A díszítéshez a 150 ml tejszínt kemény habbá verjük, és az epres mascarponés krémből kimaradt bő 3-4 evőkanálnyit jól összekeverjük a tejszínnel, majd végül még rakunk bele piros gél ételfestéket.
- Másnap reggel kivesszük, és a díszítésre szánt krém egy részével bevonjuk a tortát, a tetejéről lefelé a díszítésre szánt csokival lecsorgatjuk (amit ugyanúgy készítünk el, mint a csokikrémet). A krém másik részével a tetejére habzsákból „rózsákat” nyomunk, és a maradék habcsókkal is díszítjük, és a tetejére tördelünk belőlük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4362
- Feltöltés dátuma: 2019. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
PiciPingi
3 recept
Igaz, kicsit időigényes, de a végeredmény magáért beszél. Saját készítésű habcsók helyett használhatunk boltit, és azzal időt tudunk spórolni.