Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslikőrös mandulatorta

Tojáslikőrös mandulatorta
Tojáslikőrös mandulatorta
70 perc / előkészület: 35 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

50. receptnek mi mást tehetnék fel, mint az 5. évfordulónkra elkészített tortát! :)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

ajánlat

Szerencsésebb, ha sűrű állagú a tojáslikőrünk. A díszítésnél ügyeljünk rá, hogy ne hagyjunk réseket a csíkok között!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a darált mandulát, darált diót, lisztet, sütőport és a fahéjat.
  2. A tojásokat a vízzel habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a cukrot és vaníliás cukrot, és még 2 percig verjük.
  3. A vajat megolvasztjuk, hűlni hagyjuk. A tojásos krémbe apránként hozzákeverjük a lisztes keveréket is. Végül beleszórjuk a csokiforgácsot is, és a vajjal együtt elkeverjük.
  4. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, elsimítjuk, és az előmelegített sütő középső rácsán megsütjük.
  5. Ha kész, rácsra borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt az aljáról, megkenjük a ribizli lekvárral úgy, hogy 1 cm peremet szabadon hagyunk és a tortát hűlni hagyjuk.
  6. Felverjük a tejszínt a cukrokkal, a vége felé hozzáadjuk a habfixálót is, és kemény habbá verjük. A felét a gyümölcsrétegre simítjuk, a másik felét csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és a torta oldalára függőleges habcsíkokat nyomunk úgy, hogy kissé érjen is túl a torta peremén.
  7. Végezetül tojáslikőrt kanalazunk a torta tetejére.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 640
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Samiya

Mióta szakács: 2011.09.07.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínhabos-likőrös torta, habos diótorta csokoládédarabokkal, mandulás-diós torta tojáslikőrrel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evaneo
Oli(E)va / evaneo Fri, 2012-10-19 22:18

Szia Samiya, a tortad kulonleges, szeretem az osszes olyan sutit, amiben nincs fel kilo vaj..:) Nalunk nincs ribizliiiii...Teszek bele majd erdei gyumit, szerinted megy hozza? Szep hetveget kivanok, Eva
Ui: Minden jot kivanok az evfordulotokra...

Samiya
Samiya / Samiya Sat, 2012-10-20 10:02

Szia Éva!
Köszönjük szépen! :) Próbáltam is az alkalomnak megfelelő tortát elkészíteni. :)
Finom lesz az erdei gyümivel is! Ha javasolhatom, ne legyen túl édes, mert ennek a tortának kifejezetten jól állt a savanykás lekvár. Persze, ha nagyon édesszájúak vagytok, akkor nem szóltam, de nekünk így nagyon bejött! :)
Én is nagyon szép hétvégét kívánok Nektek!
Samiya

511
mandula 10 dkg
dió 10 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 5 dkg
vaj 5 dkg
tojás 4 db
víz 2 ek
sütőpor 1 tk
fahéj 1 tk
csokoládéforgács 6 dkg
ribizlidzsem 3 ek
habtejszín 6 dl
habfixáló 3 csomag
porcukor 3.5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojáslikőr 30 ml