Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-kakaós szaloncukor

Narancsos-kakaós szaloncukor
Narancsos-kakaós szaloncukor
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű elkészíteni, az egészből a tejpor beszerzése bizonyult a legbonyolultabbnak. A legtöbb boltban mindenféle kávéízesítő krémporokat ajánlottak, amikor tejport kértem. Végül egy reform élelmiszereket árusító kis üzletben sikerült igazi tejport vennem.

Ha nem akarunk bajlódni a bonbonok bevonásával, egyszerűen csak hempergessük kakaóporba.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot, kakaóport, vizet forraljuk össze, hagyjuk hűlni.
  2. Keverjük bele a tejport és a vajat, reszeljük bele a narancs héját. A mazsolát aprítsuk fel, adjuk hozzá azt is.
  3. Formázzunk szaloncukrokat.
  4. Egy edénykébe öntsünk olajat, tördeljük bele a csokoládét, és forró vízfürdőben olvasszuk fel. A szaloncukrokat egy villa segítségével mártsuk bele, helyezzük rácsra. Dermedésig tartsuk rajta, majd óvatosan válasszuk le a rácsról, és csomagoljuk be.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 825
elküldve: 2
receptkönyvben: 80
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mazsolás szaloncukor, narancsos szaloncukor, mazsolás-narancsos szaloncukor

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Thu, 2014-12-11 19:49

Kipróbáltam a receptet, de a tejpor nagyon összecsomósodott. Neked nem? Mit csináljak másképp? Zsuzsa

KNIren
KNIren Sun, 2014-11-30 09:14

Érdeklődnék, hogy a tejpor miatt mennyire romlandó? Köszi

szeag
Sz. Ági / szeag Sun, 2013-12-29 22:26

Bizony, hogy finomabb! A készítés másnapján már mutatóba se volt belőle, a drága pénzen vett boltiak meg javarészt még ott csüngenek a fán, pedig már lassan szilveszter. Arról nem is beszélve, hogy teljesen adalékanyag mentes.

634
cukor 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 2.5 dkg
víz 0.5 dl
tejpor 10 dkg
vaj 5 dkg
narancshéj 0.5 narancsból nyert
mazsola 0.5 marék
napraforgó olaj 1 ek
étcsokoládé 10 dkg