r
Nosalty Logó

Tejkaramellás szaloncukor

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
szteri
Tejkaramellás szaloncukor
adag
Főzés
perc
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 989 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1977 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 388 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 989 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    128.8 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    163 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    836 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 1977 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 388 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejszínt, a cukrot és a vaníliás cukrot kb. 40 percig lassú tűzön, nagy lapos serpenyöben, kevergetve sűrűre főzzük.
  2. A tűzről levéve belekeverjük a porcukrot.
  3. Olajjal vékonyan kikent formába rakjuk a masszát (11x11 cm-es, 1,5 cm magas lett).
  4. Amikor meghűlt és keményedni kezd, vizes késsel feldaraboljuk.
  5. A csokit és a vajat felolvasztjuk, ebbe mártogatjuk fogvájóval a szaloncukrokat, sütőpapírra téve szárítjuk.
  6. Nekem 12 darab lett.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 37342
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Idén próbáltam először házi szaloncukrokat készíteni. Nekünk ez ízlik a legjobban... a kókuszos mellett :D

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia :) A kókuszos receptjét is elárulnád? El?re is köszönöm!

szteri

Szia Argyria! A kokuszosbol Petra receptjet keszitettem el : http://www.nosalty.hu/recept/kokuszos-szaloncukor

Éva-Anyóca

Nem is olyan bonyolult a házi szaloncukor , és még biztosabb, hogy finom és nem iszonyat drága. Kipróbálom, köszönöm. :-O

szteri

Kedves Gregoreva! Igazad van, egyaltalan nem bonyolult. Es sokkal finomabb, mint barmelyik bolti tejkaramellas szaloncukor. Remelem neked is izleni fog :)

Éva-Anyóca

Kedves szteri! Igen, azon vagyok, :-o "gyártódik" a kókuszos és a tejkaramellás, ezek a kedvencek!!:-O , -mert ami van a boltban az vagy borzasztó min?ség, vagy a jó min?ség borzasztó áron.:-(( Fincsi, megéri az itthoni munka vele, és ráadásul, kikapcsolódásnak a lánynak is jó a sok tanulnivaló mellett,...mert bizony még a jöv?hét suli, 21-én mennek utolsó nap, és aztán lesz téli szünet. Jókat beszélgetek vele, miközben a finomságok készülnek. :-o Szép napot kívánok Neked! Éva-Anyóca

szteri

Kedves Eva-Anyoca! Szepseges-boldogsagos karacsonyi keszülödest..... es szaloncukor gyartast kivanok Nektek :) Eszter

Törölt felhasználó

Kedves Szteri! Idén rávettem magam, hogy én csinálom a szaloncukrokat! :) Nagyon tetszik a recepted, tuti megcsinálom, csak szeretnék hozzá segítséget kérni. F?z? vagy hab-tejszín kell hozzá??? El?re is köszönöm! Üdv: Mettácska

szteri

Kedves Mettacska! Jol tetted, hogy ravetted magad a szaloncukor keszitesre! A vegeredmeny a boltihoz kepest sokkal finomabb.... szerintem. Ehhez a recepthez 36%-os zsirtartalmu habtejszint hasznaltam. Szep karacsonyi keszülödest! Szteri

Törölt felhasználó

Köszönöm a gyors választ! :) Neked is jó készül?dést a karácsonyhoz!

Pindurka81

Kedves Szteri! Idén is készítek házi szaloncukit. Újra elkészítem Ági78 Diós-narancsos szaloncukrát és kipróbálnám a te receptedet is, elég jól hangzik. :) Mennyire hasonlít a tejkaramellára az íze? Mit gondolsz, ha a kristálycukrot külön felolvasztanám és utána adnám hozzá a többi hozzávalót, akkor lehet, hogy intenzívebb karamella íze lenne? Ha már kisérleteztél esetleg, megosztanád kérlek, a tapasztalataidat? Nagyon köszönöm el?re is! Szép estét! :)

szteri

Kedves Pindurka81! A kesz tejkaramella nagyon finom omlos, igazi karamell izü. En meg sosem olvasztottam elöre a cukrot, igy is kb. 40 percig fö a tejszinnel (tapadasmentes labosban, kevergetve). Ha kiprobalod ahogy Te irtad, szivesen varom a valaszod. Szep karacsonyi keszülödest! Szteri (szinten Pecsröl ?)

Pindurka81

Kedves Földim! :):) Pécs a szívem csücske... :) Majd megírom, hogy döntöttem, el?re megolvasztom a cukrot, vagy sem. :) Köszi a választ. Szeretettel üdvözöllek, boldog ünnepeket! :)

Törölt felhasználó

Kedves Szteri! Nem s?r?södött be a t?zhelyen a cukros tejszínem. Bevallom, elnéztem és f?z?set vettem. Ez ennyire más lenne? :-( J.

szteri

Kedves Hoju66! A fözötejszin olyan 20% zsirtartalom körüli. A habtejszin 30-40%. Szerintem, ezert nem is sikerült belöle a tejkaramella. Sajnalom, ha legközelebb megprobalod rendes habtejszinnel, ugy biztos jo lesz :)

Törölt felhasználó

Kedves Szteri! Megpróbáltam újra (30%-os volt a tejszín), ez sem sikerült.... Többet nem kísérletezek vele :-( A kókuszos viszont finom lett!

szteri

Kedves Hoju66! Nem tudom, mi lehetett a baj, ha mindent ugy csinaltal, ahogy a receptben van. Nekem szepen sikerült, ahogy a kepen is latszik. Es nagyon finom, mar egy szem sincs belöle :)

Sztundi

Sziasztok, Tegnap este megcsinaltam, az ize nagyon finom, de sajnos nem kemenyedett meg. Tudna esetleg valaki tanacsot adni hogy miert es hogy tudnam-e valahogy korrigalni? Elore is koszonom.

szteri

Kedves Sztundi! 40 percig lassu tüzön, kevergetve kell SÜRÜRE fözni, utana jön bele a porcukor. Sajnalom, hogy nem sikerült. Szteri

Sztundi

Kedves Szteri, koszonom a valaszt. Igen, ugy foztem es surunek is tunt, de valamiert tul puha maradt. Na, majd legkozelebb!

nenono

Karácsony el?tt kipróbáltam a receptet, nagyon finom lett, de nekem sem lett elég kemény. 30%-os tejszín, 50 perc f?zés, a cukrot ízlés szerint tettem bele -valószín?leg a cukor lehetett kevés.

szteri

Kedves Nnoemi84! A megadott mennyisegeket be kell tartani, különben nem lesz jo a szaloncukor allaga. Azert örülök, hogy izlett :)

Mariska74

Kedves szteri! Azt szeretném megtudni, hogy mennyi a szavatossági ideje a tejkaramellás szaloncukornak? A tejszín miatt kérdezem. Köszi

szteri

Kedves Mariska74! En mindig december elejen-közepen keszitem, es karacsonyig semmi baja nem szokott lenni. Hüvös helyen spajzban vagy hütöben tarolom. Szep hetveget!

Mariska74

Köszönöm a választ. :)

rekaszarvas

Szia! Milyen vaníliás cukrot használsz? Mert úgy tudom, hogy a droetker bourbon vaníliásában van valami olyan plusz, ami gátolja a s?r?södést (ezért pl lekvároknál sem célszer? alkalmazni). Lehet, hogy másoknak is ezért maradt folyós? Szeretném kipróbálni, de tavaly nekem sem akart összeállni a vajkaramellám (bár más recept volt), így idén biztosra akarok menni :) Köszönöm, Réka

szteri

Szia! Itthon keszitem a vanilias cukrot, cukor + vanilia rud egy csavaros üvegben :) es ebböl fogok 10 grammot. Remelem tudtam segiteni, Eszter

Törölt felhasználó

Szia Kedves Szteri! Kipróbáltam a tejkaramellás szaloncukrot sikerült és isteni,viszont lenne egy kérdésem.Meddig áll el?

szteri

Kedves Judit! Nagyon örülök, hogy sikerült a szaloncukor! En karacsonyig hütöben tarolom.

Törölt felhasználó

Kedves szteri? Közben már megtaláltam a választ,köszönöm.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Megosztok veletek egy nálam bevált módszert amivel bes?r?södik a tejkaramellás szaloncukor. Az els? adagom sikerült a második nem és rájöttem, hogy lapos nagy edényben kell f?zni akkor elkezd habosodni és bes?r?södik ,tehát a lényeg, hogy ne magasfalú fazékba f?zzük hanem nagyobb méret? lábosban vagy nyelesserpeny?ben,minnél nagyobb felület legyen a t?zhelyen. A harmadik adagom nagyon jól formálható lett miután kihült. Remélem tudtam segíteni valakinek.

szteri

Szia Judit! Köszönöm, hogy leirtad a tapasztalataidat! En mindig nagy lapos edenyben föztem, valoszinü ezert sikerült is. Remelem masoknak is tudsz vele segiteni! Szep adventi keszülödest, Eszter

Törölt felhasználó

nem erre akarok válaszolni, csak kérdezni akarok. A cukrot nem kell lekaramellizálni el?tte?

szteri

Nem, a cukrot nem kell elötte karamellizalni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek