r
Nosalty Logó

Narancsos kacsacomb savanyú káposztás tésztával

NS
Narancsos kacsacomb savanyú káposztás tésztával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

kacsacomb

tészta

2496
Kalória
67.9g
Fehérje
166.7g
Szénhidrát
173.1g
Zsír
650.9g
Víz
273.6g
Koleszterin
18.6g
Élelmi rost
33.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

kacsacomb

tészta

Összesen 2496 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

kacsacomb

tészta

Összesen 7492 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

kacsacomb

tészta

Összesen 183 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    173.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5906.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    905 mg
  • Nátrium
    4364 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    166.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    650.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    579 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    294 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 2496 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.7 g

Zsír

  • Összesen
    519.4 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    242 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    821 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17718.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    458 mg
  • Kálcium
    761 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    602 mg
  • Foszfor
    2716 mg
  • Nátrium
    13092 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    500.2 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    1952.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    631 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    543 mg
  • D vitamin:
    281 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1737 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    540 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    596 micro
  • β-crypt
    881 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3138 micro
Összesen 7492 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

kacsacomb

  1. A kacsacombokat megmossuk, ha van, a toklászt leégetjük, és sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy tepsit kikenünk vastagon kacsazsírral, de sertés is jó, beletesszük a cikkekre vágott narancsokat, rá a combok, és alufólia alatta 1 órán át pároljuk.
  3. Közben a tésztának felteszünk forrni vizet, és az apróra vágott hagymán megdinszteljük a savanyú káposztát, sózzuk, borsozzuk, amit ha savanyú, átmosunk.
  4. Ha megpuhult a kacsa, magasabb lángon, fólia nélkül, a zsírjával locsolgatva pirosra pirítjuk.
  5. A tészta ha megfőtt, leszűrjük, és összekeverjük a savanyú káposztával.
  6. Végül tálaljuk, nagyon finom együtt a kacsacomb és a savanyú káposztás tészta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 80 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Igaziból úgy született, hogy volt otthon savanyú káposztás tésztám, és aznapra kacsasültet terveztem, gondoltam kipróbálom köretnek is, hát isteni együtt:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...