r
Nosalty Logó

Pataki tálban sült vadkacsa

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
szandus
Pataki tálban sült vadkacsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
római tál
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 765 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2295 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 102 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1438.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    828 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5902 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 765 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    198.8 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4316.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    2484 mg
  • Nátrium
    930 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1571.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2024 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17705 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 2295 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    331 micro
  • β-karotin
    789 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 102 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vadkacsát már az előző nap délutánján kivesszük a fagyasztóból, vízbe áztatjuk, ez egyik vadhúsnak sem árt, így tölthet el egy éjszakát.
  2. Miután kiolvadt és a víztől puhább lett, a bőrét bevagdossuk, kívül belül gazdagon megsózzuk, borsozzuk, szárnyas fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A hasüregébe egy darab cikkekre vágott vöröshagymát teszünk, illetve 4 gerezd fokhagymát. Öntünk rá körülbelül 3 evőkanál olajat, csipetnyi rozmaringgal megszórjuk, majd ezzel az olajos páccal visszatesszük pár órára a hűtőbe.
  3. Míg pácolódik a kacsa, a Pataki tálat is beáztatjuk, ami ahhoz szükséges, hogy ne repedjen el a sütőben. Ezután a zöldségágyhoz kockázzuk fel a burgonyát, csíkokra vágjuk a sárgarépát és cikkekre a másik vöröshagymát.
  4. Ezt a zöldséghalmazt a tál aljára borítjuk, megszórjuk sóval, borssal, pirospaprikával, és teszünk rá babérleveleket. Lelocsoljuk két evőkanál olajjal, és a tetejére helyezzük a kacsát, egészben. Mivel nem igazán zsíros a vadkacsa húsa, így szükséges némi olaj, illetve ha nem maradt elég páclé, 1-2 dl vizet öntsünk a kacsa alá.
  5. Lefedjük a cseréptálat a tetejével, majd mehet be a sütőbe, amit nem melegítünk fel előre, hanem akkor kapcsoljuk be, amikor a tálat a rácsra tesszük. Körülbelül 20 percig takaréklángon, majd később teljes lángon sütjük. Egy óra elteltével megfordítjuk a kacsát a melléről a hátára, és további egy órát sütjük. Ezek után levesszük a tál tetejét, és körülbelül 20 percig pirítjuk a zöldségeket és a húst együtt, míg szép piros nem lesz.
  6. Köretnek a vele sült zöldségeket tálaljuk, de készíthető hozzá párolt káposzta és/vagy krumplipüré is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 52249
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 16.

Ajánló

Erdei gombával fel lehet cserélni a sárgarépát, még ízletesebb lehet vele az étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
szandus 2 recept

Régóta várakozott már egy vadkacsa a fagyasztómban, illetve az ajándékba kapott Pataki tálamat sem avattam még fel, így úgy gondoltam, itt az ideje egy borús, őszi vasárnapon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek