Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos édesburgonya leves

Narancsos édesburgonya leves
Narancsos édesburgonya leves
38 perc / előkészület: 20 perc főzés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon egyszerű és finom leves. Tálaljuk kevés félkeményre vert tejszínnel és reszelt narancshéjjal.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghántjuk, négybe, majd vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított hagymát apró kockákra vágjuk.
  2. A vajban a hagymát és a burgonyát megdinszteljük. Sóval, cukorral ízesítjük, felöntjük a borral.
  3. A narancs héját lereszeljük, majd a levessel együtt az édesburgonyához adjuk. Felfőzzük lefedve, kb. 15 percig főzzük.
  4. Közben a narancsot meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsot kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük. A narancslevet felfogjuk.
  5. A narancsfiléket apróra vágjuk, a tejszínnel és a narancslével a leveshez adjuk, és további 3 percig főzzük.
  6. A levest botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük, és azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 483
elküldve: 8
receptkönyvben: 188
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

krémleves, narancsos édesburgonya krémleves, tejszínes édesburgonya krémleves naranccsal

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tamynimfa
Tamynimfa Thu, 2017-12-28 14:23

A 100ml leves tényleg kevésnek tűnik, én talán 6-8 dl-t öntöttem hozzá, és így is nagyon sűrű és krémes volt.

Tamynimfa
Tamynimfa Thu, 2017-12-28 14:21

Szuper ötlet naranccsal megbolondítani az édeskrumpli levest, nálunk ez a karácsonyi menü része volt.
A korábban leveskerülő párom is kezdi átértékelni az életét, köszönjük :)

Ditke62
Ditke62 Tue, 2017-12-05 15:58

4 főre nekem ez kevésnek tűnt úgyhogy több húslével öntöttem fel és még egy deci narancslevet is öntöttem hozzá. Pirított fenyőmaggal tálaltam, nagyon finom volt, köszönöm. Valószínűleg legközelebb az édesburgonyából is többet teszek és akkor sűrűbb lesz.

213
édesburgonya 400 g
vöröshagyma 1 közepes db
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
fehérbor 100 ml
narancs 1 db
zöldség alaplé 100 ml
habtejszín 100 ml
bors 0 ízlés szerint