Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsókrémleves pirított fenyőmaggal

Zöldborsókrémleves pirított fenyőmaggal
Zöldborsókrémleves pirított fenyőmaggal
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a krémleveseket, és az első finom zöldborsó is mindig fellelkesít, így magától értetődő volt, hogy krémlevest csinálok. Pucolás közben a felét még nyersen megettem, de azért a fél kilóból maradt egy kevés egy kis leveshez :-).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót megpucoltam, a hagymát apróra vágtam és egy kis olajon megpároltam, beletettem a borsót, és a finom friss borsóhüvelyből is pár darabot, és tovább pároltam, majd felengedtem vízzel és a húslevessel, (volt nekem lefagyasztva, de lehet kocka is) sóztam, borsoztam, és puhára főztem.
  2. Belekevertem a tejszínt, újra felforraltam, majd a botmixerrel pépesítettem.
  3. Száraz serpenyőben megpirítottam a fenyőmagot, és tálaláskor a leves tetejére szórtam.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 090
elküldve: 0
receptkönyvben: 163
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

cukroskata

Mióta szakács: 2008.05.05.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cukroskata
cukroskata / cukroskata Fri, 2011-12-09 09:36

Csilike, nem tudom. attól függ mennyi borsóból főzöd, és milyen sűrűre akarod csinálni. Óvatosan öntsd bele a folyadékot, és ha nem elég, utánaönteni mindig lehet, kivenni már nem nagyon :-))

Sancho
Sancho Wed, 2011-07-13 13:11

Na de... Olajban? Inkább libazsírban, vagy vajban... Olajat a sebváltóba csak!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2008-06-19 15:23

Hú, ez fincsi lehet:)

237
zöldborsó 50 dkg
vöröshagyma 1 kis db
főzőtejszín 2 dl
csirke alaplé 1 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
fenyőmag 2 ek