Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-curry-s kukoricakrémleves

Citromos-curry-s kukoricakrémleves
Citromos-curry-s kukoricakrémleves
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kukorica dagaszt, ez tény, de ha egyszerűen olyan finom krémlevest lehet belőle készíteni, hogy azonnal azt akarod, hogy mindenki egyen belőle és szétdicsérjenek?! Következzen egy nem alakformáló, de legalább tejtermékmentes pikáns lé.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ami ebben a receptben szuper: nem lesz habarás, se rántás, se krumpli, se keményítő csak az eszeveszett kukoricadarálás. Nem használok se tejfölt, se tejszínt, de ha krémesebb lére vágysz, akkor hajrá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hagymapucolás, hagymamosás, búvárszemüveg, fél liter hideg víz a szájba vagy csak a kitartás, és apróra vágjuk a hagymát, és már oda is tesszük a felhevített olajra egy pici sóval, tudjuk ugye, gyorsítja a folyamatot.
  2. Még a hagyma fonnyad és pihen, hasonlóan járunk el a fokhagymával, amit reszelve vagy kinyomva szintén rádobunk az olajra.
  3. Na, ezek után leszünk villámgyorsak, és meghintjük őket tetszés szerint (eltúlozni nem kell) curryvel, és elkeverjük. Adunk nekik 18 másodpercet, és addig lecsepegtetjük a kukoricát, ami konzerv és van leve, ugye. És már mehet is bele.
  4. Sózzuk, borsozzuk, nézzük, kavarjuk, elfőzzük a vizet róla, hátha még le is pirul.
  5. Amikor már minden illat az orrunkba szökött, akkor felöntjük 3-4 dl vízzel, de ez is ízlés dolga (oké, 3 liter kicsit talán sok lesz). Várunk.
  6. Közben, ha már úgyis a konyhában vagyunk, előszedjük a mélyről a botmixert, és igen, levesszük a tűzről az előkóstolt és kellően fűszerezett kukoricás levünket, majd szétmixeljük. Mindezt addig, ameddig látunk még menekülő kukoricaszemeket.
  7. Vissza a tűzre, rottyantunk egyet rajta, ízlelgetjük, mehet bele a fél citrom leve és a csodálatos kurkuma, olyan színe lesz...
  8. Kész. Trükkök vannak: ha nagyon zavar, hogy kukoricadarabok akadnak a fogad közé, akkor szűrd, passzírozd át a levest, működik. És persze a végén, jöhetnek a pirított toastkenyér darabok vagy minimum ezer levesgyöngy.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 104
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

birsiborsi

Mióta szakács: 2014.05.27.
6 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kukoricakrémleves, currys kukoricakrémleves, fokhagymás kukoricakrémleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Mon, 2015-03-02 22:28

Szia birsiborsi
Imádom a kukoricát, a recept is jó, és az is hogy van egy kis humor a szövegezésben.
De most megosztom legféltettebb titkomat a hagymapucolásról, nagyon egyszerű, hosszú évek óta használom.
Egy kis ventilátor, (a konyhai felszerelésemhez tartozik már évek óta) amit ráirányítok a hagymát pucoló kézre, (bekapcsolva) ami garantáltan elfúj mindent ami csíp
üdv: Ticcsi
ui. : Olvastam a profilodat, és egy dolgot hiányolok, hogy pl.: a Himalája déli lejtőjén élek, ahol a Basmati rizs terem

144
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 1 gerezd
curry por 0 ízlés szerint
csemegekukorica 140 g
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
kurkuma 0 ízlés szerint
citromlé 0.5 citromból nyert
víz 5 dl