Az élesztőt 1 dl langyos tejben, melybe tettünk egy teáskanál cukrot, letakarva felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, belekeverjük a sót, a vaníliás cukrot, a maradék cukrot, hozzáütjük a tojást és a tojássárgáját, majd a felfuttatott élesztővel és annyi langyos tejjel összegyúrjuk, hogy a kezünktől és az edény falától elváljon.
Ezután apródonként beledolgozzuk az olvasztott vajat, majd letakarva 40-45 percig a duplájára kelesztjük.
Kelesztés után a tésztát enyhén lisztezett deszkán vagy felületen téglalappá nyújtjuk (kb. 30x40 cm). Megkenjük a diós töltelékkel úgy, hogy a széleitől kb. 1 cm maradjon szabadon. A tészta üresen maradt széleit ráhajtjuk a töltelékre, majd óvatosan feltekerjük, mint a bejglit. Koszorút formálunk belőle, végeit összenyomkodjuk, majd az alaposan kivajazott és édes morzsával kiszórt kuglófsütőbe tesszük, és egy 15-20 percet pihentetjük.
Előmelegített sütőben 180 C-on kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve, pár percig hagyjuk állni a formába, majd kiborítjuk, lekenjük a felmelegített mézzel, majd megszórjuk darált dióval
Töltelék
A tölteléknek való tojást a tojásfehérjével enyhén felverjük egy villával, majd a cukros dióra öntjük, és a rumot, citromhéjat is hozzáadva összekeverjük.
Teteje
A mézet pár perc alatt felmelegítjük.
*hirdetés/ajánlat
elkészítés
Tészta
Az élesztőt 1 dl langyos tejben, melybe tettünk egy teáskanál cukrot, letakarva felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, belekeverjük a sót, a vaníliás cukrot, a maradék cukrot, hozzáütjük a tojást és a tojássárgáját, majd a felfuttatott élesztővel és annyi langyos tejjel összegyúrjuk, hogy a kezünktől és az edény falától elváljon.
Ezután apródonként beledolgozzuk az olvasztott vajat, majd letakarva 40-45 percig a duplájára kelesztjük.
Kelesztés után a tésztát enyhén lisztezett deszkán vagy felületen téglalappá nyújtjuk (kb. 30x40 cm). Megkenjük a diós töltelékkel úgy, hogy a széleitől kb. 1 cm maradjon szabadon. A tészta üresen maradt széleit ráhajtjuk a töltelékre, majd óvatosan feltekerjük, mint a bejglit. Koszorút formálunk belőle, végeit összenyomkodjuk, majd az alaposan kivajazott és édes morzsával kiszórt kuglófsütőbe tesszük, és egy 15-20 percet pihentetjük.
Előmelegített sütőben 180 C-on kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve, pár percig hagyjuk állni a formába, majd kiborítjuk, lekenjük a felmelegített mézzel, majd megszórjuk darált dióval
Töltelék
A tölteléknek való tojást a tojásfehérjével enyhén felverjük egy villával, majd a cukros dióra öntjük, és a rumot, citromhéjat is hozzáadva összekeverjük.
Hozzászólások
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!