r
Nosalty Logó

Narancsos csokicsoda

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pitypang
Narancsos csokicsoda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Roppanós réteg

Narancos-csokis krém

Csoki ganache

Összesen 1431 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Roppanós réteg

Narancos-csokis krém

Csoki ganache

Összesen 5726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Roppanós réteg

Narancos-csokis krém

Csoki ganache

Összesen 388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    94.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1036.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.9 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    471 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 1431 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    378.6 g
  • Telített zsírsav
    230 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1019 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4144.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1057 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    713 mg
  • Foszfor
    1654 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523.4 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1929 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1882 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    139 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 5726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

Tészta

Roppanós réteg

Narancos-csokis krém

Csoki ganache

Elkészítés

Tészta

  1. A narancsos browniehoz az étcsokit – vízgőz felett – összeolvasztjuk a vajjal. Belekeverjük a tojásokat, a cukrot, a sót, a kandírozott narancshéjat. Végül beleforgatjuk a lisztet és darált mandulát is.
  2. 160 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük (18 cm-es tortaformában). Ha még kicsit ragad, úgy a jó. Hagyjuk kihűlni, majd megkenjük a narancslekvárral.

Roppanós réteg

  1. A roppanós réteghez a tejcsokit a mogyorókrémmel megolvasztjuk, és belekeverjük a rolettit.
  2. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd megkenjük vele a narancslekváros brownie-t, és behűtjük.

Narancos-csokis krém

  1. A narancsos csokikrémhez hideg vízbe áztatjuk a lapzselatinokat.
  2. A tejet forrpontig melegítjük, és az aprított csokira öntjük. Elkeverjük, ha nem olvad el a csoki, óvatosan rámelegítünk.
  3. A frissen facsart narancslevet beédesítjük a cukorral, majd szintén forrpontig melegítjük, és a tejes csokihoz keverjük.
  4. Az előzőleg hideg vízbe áztatott, majd alaposan kinyomkodott lapzselatint feloldjuk a narancsos csokis keverékben.
  5. A hideg tejszínt több részletben a csokis masszához adjuk, végül simára botmixerezzük. 15 percre hűtőbe tesszük.
  6. Elkezdjük összeállítani a tortát. A narancslekvárral és roppanós réteggel megkent brownie-t tiszta tortakarikába csatoljuk, és ráöntjük a narancsos csokis krémet. Dermedésig, pár órára, akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Csoki ganache

  1. Ha megdermedt a torta, elkészítjük a csoki ganache-t. Ehhez a tejszínt forrpontig melegítjük, és az aprított csokira öntjük. Két percig hagyjuk, majd homogénre keverjük, és a torta tetejére öntjük. Jó pár órát dermesztjük a hűtőben.
  2. Narancsos csokilapocskákkal, naranccsal, árvácskával és mentalevelekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 1693
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos csokicsoda
Pitypang 1 recept

Hozzávalók

Tészta

Roppanós réteg

Narancos-csokis krém

Csoki ganache

Címlapról ajánljuk

További cikkek