Narancsos csokicsoda
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pitypang
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 28% Zsír
Tészta
-
30g étcsokoládé164 kcal
-
29g vaj206 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
9g finomliszt32 kcal
-
4g mandula22 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
20g narancslekvár49 kcal
Roppanós réteg
-
13g nutella67 kcal
-
13g tejcsokoládé67 kcal
-
4g roletti15 kcal
Narancos-csokis krém
-
16g narancslé8 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
21g tej12 kcal
-
25g tejcsokoládé134 kcal
-
34g étcsokoládé184 kcal
-
53g habtejszín153 kcal
-
2g lapzselatin5 kcal
Csoki ganache
-
18g étcsokoládé96 kcal
-
8g tejcsokoládé40 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Összesen
1431
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 28% Zsír
Tészta
-
120g étcsokoládé655 kcal
-
115g vaj825 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
35g finomliszt127 kcal
-
15g mandula89 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
80g narancslekvár197 kcal
Roppanós réteg
-
50g nutella270 kcal
-
50g tejcsokoládé268 kcal
-
16g roletti60 kcal
Narancos-csokis krém
-
65g narancslé31 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
85g tej48 kcal
-
100g tejcsokoládé535 kcal
-
135g étcsokoládé737 kcal
-
210g habtejszín613 kcal
-
6g lapzselatin21 kcal
Csoki ganache
-
70g étcsokoládé382 kcal
-
30g tejcsokoládé161 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
5726
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 28% Zsír
Tészta
-
8.2g étcsokoládé45 kcal
-
7.8g vaj56 kcal
-
7.5g tojás9 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
1g mandula6 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
5.4g narancslekvár13 kcal
Roppanós réteg
-
3.4g nutella18 kcal
-
3.4g tejcsokoládé18 kcal
-
1.1g roletti4 kcal
Narancos-csokis krém
-
4.4g narancslé2 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
5.8g tej3 kcal
-
6.8g tejcsokoládé36 kcal
-
9.2g étcsokoládé50 kcal
-
14.3g habtejszín42 kcal
-
0.4g lapzselatin1 kcal
Csoki ganache
-
4.8g étcsokoládé26 kcal
-
2g tejcsokoládé11 kcal
-
6.8g habtejszín20 kcal
Összesen
388
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 94.6 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1036.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 413 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.9 g
-
Cukor 103 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 97.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 482 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 471 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
1431
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 69.5 g
Zsír
-
Összesen 378.6 g
-
Telített zsírsav 230 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 108 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1019 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4144.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 1057 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 713 mg
-
Foszfor 1654 mg
-
Nátrium 595 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 523.4 g
-
Cukor 413 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 388.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1929 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 151 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 468 mg
-
Retinol - A vitamin: 1882 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 484 micro
-
β-crypt 139 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 731 micro
Összesen
5726
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
388
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
120 g étcsokoládé
-
115 g vaj
-
2 db tojás
-
35 g finomliszt
-
60 g cukor
-
1 csipet só
-
80 g narancslekvár
Roppanós réteg
-
50 g tejcsokoládé
Narancos-csokis krém
-
10 g cukor
-
85 ml tej
-
100 g tejcsokoládé
-
135 g étcsokoládé
-
3 db lapzselatin
Csoki ganache
-
70 g étcsokoládé
-
30 g tejcsokoládé
Elkészítés
Tészta
- A narancsos browniehoz az étcsokit – vízgőz felett – összeolvasztjuk a vajjal. Belekeverjük a tojásokat, a cukrot, a sót, a kandírozott narancshéjat. Végül beleforgatjuk a lisztet és darált mandulát is.
- 160 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük (18 cm-es tortaformában). Ha még kicsit ragad, úgy a jó. Hagyjuk kihűlni, majd megkenjük a narancslekvárral.
Roppanós réteg
- A roppanós réteghez a tejcsokit a mogyorókrémmel megolvasztjuk, és belekeverjük a rolettit.
- Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd megkenjük vele a narancslekváros brownie-t, és behűtjük.
Narancos-csokis krém
- A narancsos csokikrémhez hideg vízbe áztatjuk a lapzselatinokat.
- A tejet forrpontig melegítjük, és az aprított csokira öntjük. Elkeverjük, ha nem olvad el a csoki, óvatosan rámelegítünk.
- A frissen facsart narancslevet beédesítjük a cukorral, majd szintén forrpontig melegítjük, és a tejes csokihoz keverjük.
- Az előzőleg hideg vízbe áztatott, majd alaposan kinyomkodott lapzselatint feloldjuk a narancsos csokis keverékben.
- A hideg tejszínt több részletben a csokis masszához adjuk, végül simára botmixerezzük. 15 percre hűtőbe tesszük.
- Elkezdjük összeállítani a tortát. A narancslekvárral és roppanós réteggel megkent brownie-t tiszta tortakarikába csatoljuk, és ráöntjük a narancsos csokis krémet. Dermedésig, pár órára, akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Csoki ganache
- Ha megdermedt a torta, elkészítjük a csoki ganache-t. Ehhez a tejszínt forrpontig melegítjük, és az aprított csokira öntjük. Két percig hagyjuk, majd homogénre keverjük, és a torta tetejére öntjük. Jó pár órát dermesztjük a hűtőben.
- Narancsos csokilapocskákkal, naranccsal, árvácskával és mentalevelekkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 1693
- Feltöltés dátuma: 2021. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Pitypang
1 recept