Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládémousse torta fzizu konyhájából

Csokoládémousse torta fzizu konyhájából
Csokoládémousse torta fzizu konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Tolnai Népújság által kiadott szakácskönyvben találtam, ami egyébként a nagymamámé ,csak egyszer elkértem és azóta sem adtam vissza! :) De azt mondta neki nem hiányzik, mert ezeket a "modern" sütiket úgysem süti meg!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval habbá verjük, majd belerakjuk a cukrot és tovább verjük keményre.
  2. Egyenként beletesszük a sárgájákat, majd beleszitáljuk a kakaós lisztet. Sütőpapíros formába tesszük és megsütjük.
  3. Egy nagyobb keverőtálba tesszük a tojásokat és a cukrot, majd vízgőz felett sűrű krémmé főzzük. (Nekem ez fél óra szokott lenni.)
  4. Majd megolvasztjuk a csokoládét és belekeverjük a meleg tojáskrémbe. (Nekem van hogy rögtön megszilárdul, akkor öntök bele egy pici meleg tejet, hogy el tudjam keverni.)
  5. Habbá verjük a tejszínt a fixálóval, és óvatosan belekeverjük a lehűlt csokikrémbe.
  6. Ráöntjük a piskótára, és betesszük dermedni a hűtőbe.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 874
elküldve: 4
receptkönyvben: 197
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mousse torta, tejszínes csokitorta, habos csokoládétorta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sritus
sritus Sat, 2014-04-26 13:57

Elkészítettem a párom szülinapjára: hát, ezt nem is tudom szavakba önteni, annyira, de annyira finom, egyszerűen zseniális!!! És könnyű elkészíteni. Én rendes tejszínnel csináltam a krémet, a cukrászhabot nem szeretjük. A tetejére málnát tettem, de mivel most csak fagyasztott van, ezért kiengedés után zselatinnal kevertem össze, így tettem a tetejére, szépen megdermedt, majd ment rá egy kis díszítés tejszínhabbal. A málna (vagy bármilyen bogyós gyümölcs) nagyon illik hozzá, és így nem is brutáltömény a krém! Szóval, köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a fantasztikus receptet! :)

fzizu
fzizu / fzizu Tue, 2014-05-06 19:29

Köszönöm a visszajelzést!Nagyon örülök,hogy ízlett Nektek!! :)

zizilezi
zizilezi Mon, 2013-01-28 11:24

Elkészítettem! Tényleg nagyon könnyű, és finom is. Én cukrászhabot használtam, ugyanennyit tettem bele, mint amennyit írtál. Ha legközelebb csinálom, annyit változtatok rajta, hogy a tetejére is teszek egy piskóta réteget, mert a maga a hab nagyon tömény. De isteni! :) Köszönöm a receptet!

Susmus
Susmus Sun, 2012-12-02 12:40

Szia!:)

Anyukámnak szeretném megsütni szülinapjára. Azt szeretném kérdezni, hogy a habfx és tejszín helyett nem lehet egyből cukrászhabot alkalmazni? És, ha igen, akkor abból mennyit tegyek bele?

Előre is köszi a választ!:)

fzizu
fzizu / fzizu Sun, 2012-12-02 23:01

Szia!
Dehogynem lehet,nyugodtan csináld ugyanennyi cukrászhabbal!Jó sütögetést! :)

fzizu
fzizu / fzizu Sat, 2012-12-01 20:20

Köszönöm!!Most csináltam életemben először mousse-t,nem is tudtam mit hagytam ki eddig az életemből!!Csokimámor!! :)

353
tojás 3 db
cukor 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
étcsokoládé 40 dkg
habtejszín 4 dl
habfixáló 2 csomag
tojás 3 db
cukor 3 ek