r
Nosalty Logó

Likőrös csokitorta

Gonoszka1
Likőrös csokitorta
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

1607
Kalória
20.8g
Fehérje
176.6g
Szénhidrát
93.9g
Zsír
50.8g
Víz
253.9g
Koleszterin
11.5g
Élelmi rost
121.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 12844 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    93.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1204.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    176.6 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    476 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 1607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.5 g

Zsír

  • Összesen
    751.5 g
  • Telített zsírsav
    386 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2031 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9633.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    1889 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    1384 mg
  • Foszfor
    4115 mg
  • Nátrium
    1892 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1413.1 g
  • Cukor
    970 mg
  • Élelmi rost
    92 mg

Víz

  • Összesen
    406.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3879 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    874 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3809 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    863 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1442 micro
Összesen 12844 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 379 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat megolvasztjuk, kihűtjük. A lisztet, a kakaóport, és a sütőport összekeverjük.
  2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt, olvasztott vajat. Majd a tejet is hozzákeverjük, miközben folyamatosan keverjük. Ezután 2-3 részletben hozzákeverjük a kakaóporos lisztet.
  3. Kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk, és 160 fokos sütőben kb 50-55 percet sütjük. Tűpróba! Rácsra téve kihűtjük.
  4. A krémhez a tejszínt és a darabokra tördelt csokoládét összeolvasztjuk, és kihűtjük.
  5. A puha vajat a porcukorral és a kakaóporral kikeverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét. A vajas-mascarponés krémbe belekeverjük a kihűlt tejszínes csokit, és habosra keverjük.
  6. A kihűlt tésztát három lapra vágjuk. A lapokat meglocsoljuk a kakaólikőrrel (a felső lapnak az alját), és megkenjük a csokoládékrémmel, majd kívülről is bevonjuk a tortánkat.
  7. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, és másnap szeletelve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Ezt a receptet Stahl Judit műsorában láttam. Nagyon megtetszett ez az igazi ünnepi torta, és úgy gondoltam, hogy húsvéti vendégvárónak ezt is elkészítem. Az eredeti receptben egyharmaddal kevesebb krém szerepel, de én szeretem, ha egy torta jó krémes. Mert ha egyszer már torta evésre szánjuk magunkat, akkor legalább jó sok krém legyen benne, növelve az élvezeti értékét.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...