r
Nosalty Logó

Lisztmentes mandulás csokoládétorta

NS
Lisztmentes mandulás csokoládétorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Karamella öntet

Csokoládétorta

898
Kalória
18.2g
Fehérje
63.9g
Szénhidrát
64.8g
Zsír
47.6g
Víz
268g
Koleszterin
11.3g
Élelmi rost
57.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Karamella öntet

Csokoládétorta

Összesen 898 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Karamella öntet

Csokoládétorta

Összesen 10785 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Karamella öntet

Csokoládétorta

Összesen 414 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 898 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.9 g

Zsír

  • Összesen
    777.1 g
  • Telített zsírsav
    438 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    218 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    3216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4803.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1045 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    655 mg
  • Foszfor
    1920 mg
  • Nátrium
    961 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    766.6 g
  • Cukor
    685 mg
  • Élelmi rost
    135 mg

Víz

  • Összesen
    571.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5537 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    403 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    1438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5439 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1205 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2307 micro
Összesen 10785 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 414 kcal

Elkészítés

Karamella öntet

  1. A vajat olvasszuk fel egy lábosban, majd kevergetés közben adjuk hozzá a többi összetevőt: a cukrokat, a tejszínt és a cukorszirupot. Addig keverjük a tűzön, míg a cukor teljesen fel nem olvad.
  2. Öntsük az egészet egy edénybe, majd hagyjuk annyira kihűlni, hogy a hűtőbe tehessük néhány órára - így nem marad annyira híg az öntet, mire használni szeretnénk.

Csokoládétorta

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy csatos (!) tortaformát - kb. 24 cm átmérőjűt - béleljünk ki sütőpapírral (az oldalát külön).
  2. Víz fölött olvasszuk fel az étcsokoládét, majd keverjük hozzá a tejet és az olajat. Öntsük egy nagyobb tálba, amibe később a többi hozzávalóból elkészített massza is belefér.
  3. Kockázzuk fel a szoba hőmérsékletű vajat, majd egy tálban a cukrokkal együtt elektromos habverővel keverjük el, közben lassan adjuk hozzá a tojásokat. Nem kell keményre verni, csak amíg egynemű anyagot nem kapunk.
  4. Ezután ha a csokoládé kihűlt, fakanállal óvatosan keverjük össze az előzőleg elkészített masszával, majd adagolva a mandulalisztet is forgassuk bele.
  5. Öntsük az egészet a tortaformába, majd 180 fokon 60 percig süssük. Késpróba után ha szükséges, süssük tovább. (Ha kicsit nedves marad a kés egy órás sütés elteltével, nem probléma, mert nem fogunk teljesen "szilárd" piskótát kapni.)
  6. Miután kivettük a tortát a sütőből, a sütőforma keretét ne vegyük le, míg a torta ki nem hűlt, különben szétesik az egész sütemény. Fogpiszkálóval szurkáljuk meg a tetejét, majd locsoljuk meg a mandulalikőrrel.
  7. Ha már nagyjából kihűlt a torta, levehetjük a forma szélét, és óvatosan, vizes késsel szeletelhetjük, a karamella öntettel díszítve tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25

Fantasztikusan finom és lágy sütemény, tökéletes bármilyen alkalomkor. Néha kicsit játszani kell a késsel, míg helyére tudjuk tenni a szeletek egyes részeit a lágyság miatt, de az íze tökéletesen kárpótol a fáradozásunkért!

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek