Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lisztmentes mandulás csokoládétorta

Lisztmentes mandulás csokoládétorta
Lisztmentes mandulás csokoládétorta
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fantasztikusan finom és lágy sütemény, tökéletes bármilyen alkalomkor. Néha kicsit játszani kell a késsel, míg helyére tudjuk tenni a szeletek egyes részeit a lágyság miatt, de az íze tökéletesen kárpótol a fáradozásunkért!

hozzávalók / 12 adag

Karamella öntet

Csokoládétorta

ajánlat

Én a likőr üvegének száját, vagy a likőrös pohár tetejét be szoktam borítani celofánnal, szúrni rá egy lyukat, mert így nem ömlik ki az egész egyből, hanem szépen meg lehet vele locsolni az egész tortát úgy, hogy mindenhová jusson belőle. Nagyon lágy sütemény, de nagyon eltelít, keskeny szeleteket érdemes vágni belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

Karamella öntet

  1. A vajat olvasszuk fel egy lábosban, majd kevergetés közben adjuk hozzá a többi összetevőt: a cukrokat, a tejszínt és a cukorszirupot. Addig keverjük a tűzön, míg a cukor teljesen fel nem olvad.
  2. Öntsük az egészet egy edénybe, majd hagyjuk annyira kihűlni, hogy a hűtőbe tehessük néhány órára - így nem marad annyira híg az öntet, mire használni szeretnénk.

Csokoládétorta

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy csatos (!) tortaformát - kb. 24 cm átmérőjűt - béleljünk ki sütőpapírral (az oldalát külön).
  2. Víz fölött olvasszuk fel az étcsokoládét, majd keverjük hozzá a tejet és az olajat. Öntsük egy nagyobb tálba, amibe később a többi hozzávalóból elkészített massza is belefér.
  3. Kockázzuk fel a szoba hőmérsékletű vajat, majd egy tálban a cukrokkal együtt elektromos habverővel keverjük el, közben lassan adjuk hozzá a tojásokat. Nem kell keményre verni, csak amíg egynemű anyagot nem kapunk.
  4. Ezután ha a csokoládé kihűlt, fakanállal óvatosan keverjük össze az előzőleg elkészített masszával, majd adagolva a mandulalisztet is forgassuk bele.
  5. Öntsük az egészet a tortaformába, majd 180 fokon 60 percig süssük. Késpróba után ha szükséges, süssük tovább. (Ha kicsit nedves marad a kés egy órás sütés elteltével, nem probléma, mert nem fogunk teljesen "szilárd" piskótát kapni.)
  6. Miután kivettük a tortát a sütőből, a sütőforma keretét ne vegyük le, míg a torta ki nem hűlt, különben szétesik az egész sütemény. Fogpiszkálóval szurkáljuk meg a tetejét, majd locsoljuk meg a mandulalikőrrel.
  7. Ha már nagyjából kihűlt a torta, levehetjük a forma szélét, és óvatosan, vizes késsel szeletelhetjük, a karamella öntettel díszítve tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 507
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csillaglany.hu

Mióta szakács: 2013.04.30.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Lisztmentes mandulás csokoládétorta karamella öntettel, csokis mandulás süti, mandulalisztes csokoládés sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

898
barna cukor 80 g
barna cukor 40 g
habtejszín 200 ml
cukorszirup 1 ek
vaj 250 g
mandulaliszt 375 g
barna cukor 200 g
cukor 175 g
étcsokoládé 375 g
vaj 375 g
tojás 9 db
tej 3 ek
napraforgó olaj 0.5 ek
amarettó 50 ml