r
Nosalty Logó

Kolbásszal töltött sertéscsülök fehérboros káposztával

Hobbychef
Kolbásszal töltött sertéscsülök fehérboros káposztával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csülök főzéséhez, töltéséhez, sütéséhez:

A körethez:

A tálaláshoz:

828
Kalória
46.6g
Fehérje
30.4g
Szénhidrát
54.4g
Zsír
363.6g
Víz
134.2g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
6.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csülök főzéséhez, töltéséhez, sütéséhez:

A körethez:

A tálaláshoz:

Összesen 828 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csülök főzéséhez, töltéséhez, sütéséhez:

A körethez:

A tálaláshoz:

Összesen 2481 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csülök főzéséhez, töltéséhez, sütéséhez:

A körethez:

A tálaláshoz:

Összesen 134 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2206.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    1515 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    363.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 828 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.8 g

Zsír

  • Összesen
    163.2 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6618.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1449 mg
  • Nátrium
    4546 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1090.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 2481 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

A csülök főzéséhez, töltéséhez, sütéséhez:

  1. A csülköt alaposan megmossuk, betesszük egy fazékba. Mellé tesszük a félbevágott hagymát, a fokhagyma gerezdeket. a babérlevelet, a chilit, beleszórjuk a borsot.
  2. Némi áztatás után feltesszük főni. Másfél óra után villával megszurkáljuk, s miután puhának találjuk, elzárjuk a tűzhelyet, s hőtartáson hagyjuk párolódni.
  3. Egy serpenyőben kevés disznózsírt olvasztunk, rátesszük a káposztát, szórunk rá cukrot, köménymagot, őrölt köményt és fekete borsot, babérlevelet. Mellé tesszük a felkarikázott krumplit, vöröshagymát, szeletelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megöntözzük borral.
  4. A csülökből kivesszük a csontot, s a helyére tesszük a kolbászt. Letakarjuk alufóliával, s berakjuk a 200 C fokra légkeverésen előmelegített sütőbe. Időnként meglocsoljuk a csülköt. 45 perc után mellé tesszük a bevagdalt császárszalonnát.
  5. Egy óra elteltével levesszük a fóliát, ismét meglocsoljuk, s tovább sütjük 180 C fokon. 20 perc elteltével még 10 percig, grill fokozaton (200 C fok) pirítjuk.
  6. Tálaláskor a csülökből vágunk egy szeletet, tányérra rakjuk, mellé szedünk a sült szalonnából és a körítésből. Díszítjük egy chilivel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A csülköt megfőztem, majd a csontot eltávolítva megtöltöttem kolbásszal, és így sütöttem meg.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek