Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbásszal töltött sertéscsülök fehérboros káposztával

Kolbásszal töltött sertéscsülök fehérboros káposztával
Kolbásszal töltött sertéscsülök fehérboros káposztával
185 perc / előkészület: 5 perc főzés: 90 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csülköt megfőztem, majd a csontot eltávolítva megtöltöttem kolbásszal, és így sütöttem meg.

hozzávalók / 3 adag

A csülök főzéséhez, töltéséhez, sütéséhez:

A körethez:

A tálaláshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülköt alaposan megmossuk, betesszük egy fazékba. Mellé tesszük a félbevágott hagymát, a fokhagyma gerezdeket. a babérlevelet, a chilit, beleszórjuk a borsot.
  2. Némi áztatás után feltesszük főni. Másfél óra után villával megszurkáljuk, s miután puhának találjuk, elzárjuk a tűzhelyet, s hőtartáson hagyjuk párolódni.
  3. Egy serpenyőben kevés disznózsírt olvasztunk, rátesszük a káposztát, szórunk rá cukrot, köménymagot, őrölt köményt és fekete borsot, babérlevelet. Mellé tesszük a felkarikázott krumplit, vöröshagymát, szeletelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megöntözzük borral.
  4. A csülökből kivesszük a csontot, s a helyére tesszük a kolbászt. Letakarjuk alufóliával, s berakjuk a 200 C fokra légkeverésen előmelegített sütőbe. Időnként meglocsoljuk a csülköt. 45 perc után mellé tesszük a bevagdalt császárszalonnát.
  5. Egy óra elteltével levesszük a fóliát, ismét meglocsoljuk, s tovább sütjük 180 C fokon. 20 perc elteltével még 10 percig, grill fokozaton (200 C fok) pirítjuk.
  6. Tálaláskor a csülökből vágunk egy szeletet, tányérra rakjuk, mellé szedünk a sült szalonnából és a körítésből. Díszítjük egy chilivel.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 675
elküldve: 1
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Kolbásszal töltött sertéscsülök krumpli és fehérboros savanyított káposzta ágyon sütve császárszalonnával, kolbászos csülök

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

840
sertéscsülök 60 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
babérlevél 2 db
fekete bors 1 kávéskanál
chili 2 db
csípős kolbász 10 dkg
császárszalonna 15 dkg
disznózsír 1 ek
savanyú káposzta 20 dkg
cukor 1 késhegynyi
őrölt fűszerkömény 1 késhegynyi
köménymag 1 kávéskanál
fekete bors 1 késhegynyi
burgonya 4 db
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
fekete bors 3 csipet
babérlevél 2 db
fehérbor 1 dl
chili 3 db