r
Nosalty Logó

Narancslekváros mákos babka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Narancslekváros mákos babka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Babka tészta

Narancslekváros mákos töltelék

Dekoráció

Összesen 1640 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Babka tészta

Narancslekváros mákos töltelék

Dekoráció

Összesen 6555 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Babka tészta

Narancslekváros mákos töltelék

Dekoráció

Összesen 331 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    78.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2537.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    839 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    695 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 1640 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.2 g

Zsír

  • Összesen
    313 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10150.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    3358 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    850 mg
  • Foszfor
    2779 mg
  • Nátrium
    2827 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    839.9 g
  • Cukor
    397 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2022 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    564 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1111 micro
Összesen 6555 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 331 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Babka tészta

Narancslekváros mákos töltelék

Dekoráció

Elkészítés

Babka tészta

  1. Egy dagasztótálba öntsük bele a langyos tejet, amihez adjuk hozzá a tojásokat, a cukrot, a sót és a Dr. Oetker Instant élesztőt. Alaposan keverjük össze, majd hagyjuk pár percre pihenni.
  2. Ezután szórjuk bele a lisztet, és kezdjük el összedolgozni, majd alaposan dagasszuk ki a tésztát. Viszonylag lágyabb, ragacsosabb állagúnak kell lennie a tésztának. Miután eléggé kidagasztottuk, több lépésben adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, amivel dolgozzuk ki teljesen simára.
  3. Egy kiolajozott tálban, légmentesen lezárva pihentessük 8-12 órát a hűtőben.
  4. Vegyük ki a hűtőből, vágjuk két felé a tésztát, formázzuk téglalap alakúra. Nyújtsuk ki nagyjából 0,5cm vastagságúra, kenjük meg a mákos töltelékkel, egyenletesen oszlassuk el rajta. A rövidebbik oldalánál tekerjük fel, majd hosszában vágjuk félbe. Fonjuk össze a két szálat, a végeit nyomkodjuk össze, és tegyük egy tapadásmentes kenyérsütő formába.
  5. Hagyjuk kelni 1,5-2 órát, ezután tegyük a sütőbe, és 170°C-on kb. 35-40 perc alatt süssük szép aranybarnára.
  6. Az elkészült mákos babkát kenjük le egyből a cukormázzal, hogy megkaphassa a szép fényét.

Narancslekváros mákos töltelék

  1. Tegyük fel forrni a vizet egy fazékban, amihez adjuk hozzá a kardamomot, a vajat, a Dr. Oetker Vanillincukrot, a cukrot és reszeljünk bele egy citrom héját.
  2. Forraljuk össze az alapanyagokat, ezután szórjuk bele a darált mákot. Lassan főzzük, kavargassuk, hogy ne tapadjon le, amíg kissé besűrűsödik. Végül adjuk hozzá a narancslekvárt is, forraljuk össze.
  3. Amikor kihűlt a töltelék tegyük a hűtőbe a tészta mellé pihenni.

Dekoráció

  1. Forraljuk össze a cukrot és a vizet, amíg egyneművé válik, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Az elkészült cukorszirupot kenjük rá mind az elkészült babkákra, be fogja szívni az összeset magába.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 2514
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 20.

Receptkategóriák

A babka egy édes kalácsféle, amit húsvét alkalmából mákkal és narancslekvárral megtöltve készítettünk el. Garantáltan sikere lesz az ünnepi asztalon.

Hozzávalók

Babka tészta

Narancslekváros mákos töltelék

Dekoráció

Címlapról ajánljuk

További cikkek