r
Nosalty Logó

Kakaós-gyümölcsös ostoros kalács

Nonoo
Kakaós-gyümölcsös ostoros kalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

670
Kalória
13.9g
Fehérje
96.9g
Szénhidrát
25.1g
Zsír
35g
Víz
149.9g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
28g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 670 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4005 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 302 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 670 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.6 g

Zsír

  • Összesen
    150.3 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2519.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    581.2 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    210.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1236 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 4005 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 302 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt 1-1,5 dl tejben a cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, beletesszük a csipet sót.
  3. A maradék tejet a tojásokkal és a vanília aromával felverjük.
  4. A nedves és a száraz hozzávalókat összeöntjük, és puha, ragacsos tésztát gyúrunk belőle.
  5. A vajat megolvasztjuk, és langyosan részletekben hozzágyúrjuk a tésztához.
  6. Hólyagosra dagasztjuk a tésztát, majd lefedve (vigyázzatok nagy tálba tegyétek, mert nagyon megkel) kb egy órát kelesztjük meleg helyen. Jól meg kell keleszteni, különben megreped a tészta. (Én langyos sütőben kelesztettem egy órát, és majdnem kiszaladt a tálból :) Csak a fedő akadályozta meg ebben :))
  7. Amikor megkelt, három részre vesszük a tésztát, és egyenként kinyújtjuk egész vékonyra, megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük, mint a bejglit. Majd a három szálat összefonjuk.
  8. Magas falú tepsibe tesszük, további fél órát kelesztjük.
  9. A tetejét megkenjük felvert tojással, és közepes lángon 180°C-on kb 30 perc alatt szép barnára sütjük.

Töltelék

  1. A vajat a porcukorral és a kakaóporral habosra keverjük.
  2. Én eper befőttet kevertem házi eper dzsemmel, az lett a harmadik szálban töltelékként, de bármilyen más gyümölccsel, lekvárral, befőttel hasonló finom eredményt lehet elérni. Egy valamire vigyázzunk, hogy a töltelék ne legyen nagyon leveses, mert eláztatja a tésztát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy ismerősöm hozott a pékségből egy csokis meggyes kalácsot. Azt mondta, ennél finomabbat még nem evett. :) Mondtam neki, hogy az lehet, de csinálok finomabbat. Nem csalódtam az eredményben.

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...