Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis fonott kalács

Csokis fonott kalács
Csokis fonott kalács
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (41)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha tényleg oda akarunk figyelni arra, hogy igazi csokis kalácsot kapjunk, célszerű kicsit a kalácsok végeit megnyomkodni sütés előtt, és hagyni a végén a tepsiben kihűlni. Ha így teszünk, isteni finom kalácsot kaphatunk!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A tej felét meglangyosítjuk, beleteszünk 1 ek kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a tej többi részével és a sóval. Jól kidolgozzuk és fél órát kelesztjük.

  2. Elkészítjük a tölteléket. A margarint a porcukrot és kakaót habosra kikeverjük.

  3. Ha megkelt, a tésztát hat részre osztjuk, és mindegyiket egymás után tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Lekenjük a csokis töltelékkel és feltekerjük. Hat feltekert csokis rudat kapunk, melyeket kettesével összefonunk. A tepsit kivajazzuk, és a három kalácsot beletesszük. Lekenjük a felvert tojással, majd fél órát kelesztjük.

  4. Bekapcsoljuk a sütőt és felmelegítjük.

  5. Ha megkelt a tészta megsütjük. Még melegen megkenjük olvasztott margarinnal. Nem vesszük ki rögtön a tepsiből a kalácsot, hogy a kifolyt csokoládé ráragadjon az aljára. Langyosan már lehet fogyasztani.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 89
össznézettség: 168 506
elküldve: 61
receptkönyvben: 1 332
elkészítve: 92/122
Facebookon megjelent: 4

szakács

alina73

Mióta szakács: 2011.12.23.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kalács, kakaós kalács, kelt kalács kakaóval

Hozzászólások (41)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jolimam
jolimam Mon, 2016-10-17 19:17

Kedves Alina 73! Két hete találtam erre a receptre, de már 4. alkalommal sütöm meg. Az egyik unokám csak ezt a kalácsot kéri. Imádja, nem tud eltelni vele. Hálásan köszönöm ezt a finom kalács receptet. Joli mama

Lovasfej
Lovasfej Mon, 2016-05-02 10:21

Igazán nagyon finom kalács, köszönöm a pontos, jó receptet.

nicy
nicy Sat, 2016-03-26 14:45

Finom lett a kalacs! Köszönöm a receptet.
A kakaos töltelek több cukrot is elbirna. Megcsinaltam dioval is es isteni!

pocimoci
pocimoci Sat, 2015-12-12 00:34

Köszönöm alina73 e fantasztikus receptet! Véleményem szerint kezdők is bátran elkészíthetik, meg fognak lepődni, hogy egy jó recepttel milyen kiadós, finom, gyönyörű kalácsokat lehet sütni. Életem első és hatalmas sikert arató kelt tésztája ez a recept! Mindenkinek ajánlom:)

3masmama
3masmama Thu, 2015-11-05 12:06

Tegnap megsütöttem. Köszönöm a receptet. Nagyon finom lett, és igazán kiadós. Sok izgő-mozgó jól lakott vele. Hálás köszönet.

Norcsi
Norcsi Tue, 2015-11-03 16:16

Nagyon finom lett koszonom en kulfoldon elek es engem az ugy hianyolt otthoni kakaos csigara emlekeztet az ize csak nem csiga formaja van, eppen most lett kesz melegen finom de gondolom ha kihul meg jobb lesz, megegyszer nagyon koszi a receptet.

lulesz
lulesz Tue, 2015-05-05 11:09

Sziasztok. Elkészítettem, tényleg nagyon finom, de nekem egy kicsit több cukrot elbírt volna. Bár utána kellett lisztezzek, mert eléggé ragadós volt a tészta az elején...Persze ahány liszt, mint tudjuk.... Mint kiderült, a tepsim lehetett volna szélesebb, egész sütő méretű, mert nekem így összeragadt mindhárom rúd, nem is tudom szétszedni őket. Ja, és úgy tűnik valami vacak sütőpapírt vehettem, mert azt használtam, és ráragadt, alig tudom leszedegetni róla. De megesszük így, is csak legközelebb ügyesebb szeretnék lenni, hogy esztétikailag is szép legyen a kalácsunk.
Fonással kapcsolatban: feltekertem a rudat és 2-t egymásba csavartam. Így kell, ugye? A 200 fok nekem soknak bizonyult, mert 15 perc után már nagyon barna volt a teteje, így levettem 160 fokra, 5 perc elég is volt még, hogy teljesen átsüljön (nem is mertem a színe miatt sütni tovább). A bajom vele, hogy szétrepedt a csavarásoknál. Mit tegyek másképp, hogy csinos, szép 3 db kalácsaim legyenek? Persze ebből most tanultam, de tanácsokat szívesen fogadok. Nektek milyen hosszu egy-egy rúd kalács?
alina73 köszönöm szépen a receptet, és várom az építő hozzászólásokat. Szép napot!

lulesz
lulesz Mon, 2015-05-04 18:12

Kb mekkora legyen a tepsi? Valaki sks segíthetne, most kezdek hozzá. Köszönöm előre is!

Besenyei Tímea
Besenyei Tímea Tue, 2014-04-15 20:48

Szia Alina!
Egymás utáni két napon meg kellett csinálnom, mert nagyon ízlett mindenkinek. Köszi a receptet.

atbano
atbano Sat, 2014-03-29 18:42

Tehát az a lényeg, hogy kifolyjon a kakaókrém és jól odapiruljon. ;-)
Hmmm....

Sz-es
BackerMan / Sz-es Tue, 2013-12-10 15:40

Szia! El készítettem! Nagyon finom lett. Csak én 3as fonásban csináltam. Így kicsit más lett a sütési hőfok és az idő is. A tésztát annyival kiegésziteném, hogy egy kis vanilliát tennék bele( legközelebb teszek is).

anita.nj
Beni / anita.nj Fri, 2013-04-26 12:25

Megcsináltam és nagyon finom lett,kisfiam aki másfél éves imádta,nem beszélve a családfőről.köszi

zitocska
zitocska Wed, 2013-03-20 14:12

Sziasztok! Már nagyon régen elmentettem ezt a receptet, de én valami miatt félek a kelt tésztát készíteni. Na, most megcsináltam, kivettem a sütőből és egy csodát látok! Ez egy hadseregnek elég lesz!Alig várom, hogy a három gyerek haza jöjjön ! Szerintem nem sok marad belőle!Köszi a receptet! Zita anyu

sanmargyu
sanmargyu Sun, 2012-10-21 19:05

Szia! Megsütöttem a kalácsot mennyei finom , köszi ezt a receptet!

Petra 26
Petra 26 Tue, 2012-06-26 16:26

Nagyon jól sikerült, a tésztát géppel dolgoztam ki. A krémbe tettem egy kis rumaromát. Köszönöm a receptet!!!

csilla90
paleostrawberry / csilla90 Thu, 2012-06-21 12:57

Jó? Isteni! 90 napos diétát csinálom...de egyszerűen nem bírtam abbahagyni :D Ezt kb rosszullétig lehet enni :))

alina73
alina73 / alina73 Sun, 2012-04-08 20:20

Én így ismertem meg a receptet 1kg lisztel és szerény véleményem szerint,ez nem sok,de ha neked soknak tűnik,készíthetsz fél adagot is....

szivike
szivike Sat, 2012-04-07 19:57

Igazán nagyon finom a kalács ,ajánlom minden konyhatündérnek.

alina73
alina73 / alina73 Fri, 2012-04-06 20:25

kedves réka,alig várom a véleményed,remélem meg vagy elégedve és ízleni fog!

alina73
alina73 / alina73 Fri, 2012-04-06 20:27

Szia Zsanett,tényleg nagyon finom,nálunk sikere van.Remélem neked is ízlik majd! :)

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 Thu, 2012-04-12 11:33

Szia Alina...
Így az ünnepek után végre idejutottam a géphez, hogy beszámoljak. nagyon jól sikerült a kalácsod, nagy sikere volt az ismerőseim körében. Mégegyszer köszönöm.
Zsanett

alina73
alina73 / alina73 Thu, 2012-04-12 18:53

Kedves Zsanett,nagyon örülök a sikerednek!!És én köszönöm,hogy ezt megosztottad velem.
Alina

1020
finomliszt 1 kg
tojássárgája 5 db
porcukor 10 dkg
tej 5 dl
napraforgó olaj 4 ek
élesztő 5 dkg
cukor 1 ek
sütőpor 1 csomag
1 csipet
vaj 1 ek
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 ek
tojás 1 db
margarin 5 dkg