r
Nosalty Logó

Házi fonott kalács

MomsNomnoms
Házi fonott kalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

818
Kalória
21g
Fehérje
123.5g
Szénhidrát
25.5g
Zsír
67.1g
Víz
168.2g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 818 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 6550 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1121.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    123.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 818 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.1 g

Zsír

  • Összesen
    204.1 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8968.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    477 mg
  • Kálcium
    929 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    2046 mg
  • Nátrium
    5139 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    987.7 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    537.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1765 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    840 micro
  • Kolin:
    830 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1735 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1263 micro
Összesen 6550 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 296 kcal

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, beleteszünk 1 mokkáskanál cukrot és belemorzsolunk 1 kocka élesztőt.
  2. Amíg felfut az élesztőnk a tejben, átszitáljuk a lisztet.
  3. A liszthez hozzákeverjük a sót, porcukrot (melyet kristálycukorral is helyettesíthetünk).
  4. A közepébe tesszük az egész tojást, illetve a 2 tojás sárgáját, majd erre ráöntjük a tejben felfuttatott élesztőt.
  5. Ez után jöhet a habtejszín (30%-os), melyet fokozatosan adagolunk a dagasztás közben.
  6. A bedagasztott tésztát lefedjük és kb. 45 percig kelesztjük. (A kelesztés ideje változhat a konyha hőmérsékletétől).
  7. A megkelt tésztát 12 felé osztjuk, majd gombócokat formálunk belőlük.
  8. A gombócokat ellapítjuk (nem nyújtjuk), majd pici hengerekké sodorjuk (amíg a tészta engedi). Ezután a hengereket 10 percig pihentetjük.
  9. A pihentetés után a tésztát kisodorjuk és óvatosan megfonjuk belőlük a kalácsokat.
  10. Felverünk egy egész tojást egy evőkanál tejjel, és lekenjük a kalácsokat.
  11. Egy edénybe forró vizet teszünk és hideg (kikapcsolt állapotú) sütőbe tesszük a megfont kalácsokkal együtt. 45 percig kelesztjük őket a vízgőzben.
  12. Kivesszük a kalácsokat, hogy újra lekenhessük tejes-tojás-keverékkel. Ízlés szerint megszórhatjuk szezámmaggal.
  13. A kalácsokat 170°C-on előmelegített, légkeveréses sütőbe helyezzük és 35-40 perc alatt (sütőtől függően) készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 42x37

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...