r
Nosalty Logó

Napraforgómagos sült burgonya

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Napraforgómagos sült burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Burgonya

Mártogatós

Összesen 851 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Burgonya

Mártogatós

Összesen 3404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Burgonya

Mártogatós

Összesen 165 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1812.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    951 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1649 micro
Összesen 851 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    117.9 g

Zsír

  • Összesen
    252 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7248.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    2132 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    894 mg
  • Foszfor
    2719 mg
  • Nátrium
    1354 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1041.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1520 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    891 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    595 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3802 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6596 micro
Összesen 3404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Burgonya

Mártogatós

Elkészítés

Burgonya

  1. A burgonyát főzzük meg héjában.
  2. Vágjuk karikára.
  3. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
  4. Locsoljunk meg egy tepsit olívaolajjal, tegyük bele a burgonya karikákat, locsoljuk meg ezt is az olívaolajjal, és szórjuk meg a szezám-, illetve napraforgómagokkal, és egy kevés sóval.
  5. Süssük körülbelül 20 percig, míg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.

Mártogatós

  1. A bazsalikomot mossuk meg, csepegtessük le, és aprítsuk fel.
  2. Az újhagymával ugyanígy járjunk el.
  3. Keverjük ki a kecskesajtot, adjuk hozzá a bazsalikomot, hagymát, sót és borsot.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 432
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16614
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 02.

Receptkategóriák

A napokban készítettem egy olyan tepsis burgonyát - ami persze tökéletes lenne egy fűszeres sült mellé- de lévén, hogy megszórtam szezám-, illetve napraforgómaggal, meglocsoltam némi olívaolajjal, elég laktatónak tűnt már így is. Ezért végül egy kecskesajtos mártogatóst készítettem hozzá. Hihetetlenül finom lett. Komolyan mondom, a „legjobb kaják” listámon most ez áll az első helyen. Hihetetlenül egyszerű, és komoly sikereket lehet vele bezsebelni!

Hozzávalók

Burgonya

Mártogatós

Címlapról ajánljuk

További cikkek