r
Nosalty Logó

Eggs En Cocotte, azaz sült tojás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Eggs En Cocotte, azaz sült tojás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1057 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2116 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    457 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2441.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    1091 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    11476 micro
  • Lut-zea
    908 micro
Összesen 1057 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    121.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    915 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4883.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    2182 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1070 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    192 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1036 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    22951 micro
  • Lut-zea
    1815 micro
Összesen 2116 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2988 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Két ramekin (egyadagos porcelán sütőedény) alját és oldalát puha vajjal kenjük meg. Üssünk bele két-két tojást egészben. Morzsoljuk rá a kecskesajtot, és öntsük rá a tejszínt.
  2. Helyezzük a ramekineket egy magas falú tepsibe. Öntsünk körülbelül 4 bögre forrásban lévő vizet a tepsibe, amíg el nem éri a ramekinek oldalának felét. Ha a ramekineknek van fedelük, tegyük rájuk. Ha nincs, fedjük le a teljes tepsit alufóliával.
  3. 20-30 perc alatt elkészül. Ha folyós sárgáját szeretnénk, addig süssük, amíg a tojás el nem éri a már szilárd, de késsé remegős állagot.
  4. Amíg sülnek a tojások, szeleteljünk fel fél bagettet vagy bármilyen kenyeret, és pirítsuk vajon aranybarnára.
  5. Ha elkészült a tojás, vegyük le a fedőt. Csurgassunk rá tökmagolajat, sózzuk, borsozzuk, majd tegyünk a tetejére az aprított aszalt paradicsomból, és szórjuk meg finomra vágott friss fűszerekkel.
  6. Tunkoljuk a pirítóst a tojásba!
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 3958
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 14.

Receptkategóriák

Eggs En Cocotte, azaz sült tojás
Gerzsenyi Flóra 379 recept

Az eggs en cocotte, azaz sült tojás elkészítése rendkívül egyszerű. A fenséges finomsághoz a tojásokat ramekinben készítjük (ez egy egyadagos porcelán sütőedény) bain marie avagy forró vízfürdő segítségével. A tojásokat tejszínnel és lágy kecskesajttal sütjük, amitől szép, krémes, „pudingos" állagú ételt kapunk. Feldobhatjuk különböző feltétekkel, mint a metélőhagyma, az aszalt paradicsom és a tökmagolaj, de nyugodtan adhatunk hozzá bármilyen egyéb feltétet, amit szeretünk! A legfontosabbat ne felejtsük el: a ropogós vajas pirítóst a sült tojás tunkolásához!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek