Nosalty Logó

Napraforgó BackerMan konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
BackerMan
Napraforgó BackerMan konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 554 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3321 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 208 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1587 g
  • Cink
    175 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    135 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    733 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    80 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 554 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.6 g

Zsír

  • Összesen
    91.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9522.2 g
  • Cink
    1050 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    807 mg
  • Vas
    811 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1917 mg
  • Nátrium
    4401 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    36 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    842.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    481 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1074 micro
  • β-crypt
    257 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1349 micro
Összesen 3321 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.7 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 208 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a töltelékeket.
  2. Összeállítjuk a tésztát. Mégpedig: az élesztőt langyos cukros vízben/tejbenfelfuttatjuk. A lisztet és a többi hozzávalót az élesztővel együtt összekeverjük, és megdagasztjuk. Az eredeti receptben 50 dkg liszt van, de nekem az a dagasztásnál kevésnek tűnt. Nem bírtam kikeverni sehogy sema tésztát, ezért írtam 50-55 dkg lisztet.
  3. Duplájára kelesztjük. A sütőt előmelegítjük a 250 fokra, nálam az amaximum.
  4. Lisztezett deszkára tesszük, és 4 egyenlőrészre osztjuk. Érdemes előkészíteni a tepsit és benne a sütőpapírt.
  5. Fogjuk az egyik darabot, és kerekre nyújtjuk. Nagyjából 2-3 mm vastagra. Megkenjük a körözöttel. Kinyújtjuk a következő darabot is, ugyanakkorára, mint az előzőt. Ez lesz a teteje. Ráhelyezzük, és a közepébe enyhén belenyomunk egy belisztezett szájú bögrét vagy poharat. Ez lesz a közepe.
  6. Pizzaszelővel felvágjuk a közepéig, és a szirmokon csavarunk egy teljes fordulatot.
  7. Megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. Kb. 30 percet pihentetjük.
  8. 15-20 percig szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5887
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 16.

Ajánló

Látványos étel. Szerintem a gyerekek imádni fogják.

Receptkategóriák

BackerMan 39 recept

Keresgéltem egy receptet a neten, és véletlenül rátaláltam erre. Nagyon jó kis recept. Sokféle dologgal lehet tölteni. Csináltam már lapockával és sajtos töltettel is. Minden csak fantázia és ízlés kérdése...

Hozzászólások

Gabys

Ügyes, ötletes, jópofa és nagy valószinüség szerint finom is:) Mivel 2 lapot helyezek egymásra úgye jól értem, hogy ebb?l 2 adag "napraforgó" lesz? Gratulálok!

BackerMan

Igen, jól érted. Én, mind kett?t mással töltöttem.

Föfi Kata

Hogy ez milyen jó ötlet! Nem bonyolult, mégis nagyon látványos! Biztos, hogy megsütöm! Én is gratulálok! Föfi Kata

Gabys

Szió, szeretném elkészíteni a hétvégén. A kérdésem: van különbség min?ségileg ha tejjel vagy vízzel csinálom? Melyiket javaslod?

BackerMan

Szia! Szerintem nincs olyan nagy különbség. Talán a víz olcsóbb mint a tej (még). :) Dolgozni a tésztával ugyanaz, de talán a végeredmény másabb. Én akkor szoktam kelt tésztást tejjel készíteni ha édes lesz a töltelék és maga a tészta is édesebb. Ha nincs otthon tejed akkor nyugodtan készítsd vízzel. Jó sütögetést: BackerMan

Gabys

Köszi a gyors választ:) tej is van itthon meg víz is:) De mivel sajttal, sonkával akarom megtölteni, akkor a tanácsod alapján vízzel készítem. Beszámolok a végeredményr?l. Szép hétvégét: Gabi

Gabys

Kedves BackerMan, megsütöttem vacsorára. Natur sajtkrémmel megkentem, kevés füstölt reszelt sajttal megszórtam, gépsonkával beterítettem és rá a 2. lap. Nagyon finom lett, és igen csak b?séges vacsora is. Köszönöm szépen az ötletet. Az elkészítését mindenkinek nyugodtan ajánlom. Kellemes estét: Gabi

BackerMan

Szia Gabys! Örülök, hogy tetszett és, hogy ízlett. El?re is köszönöm az ajánlást. BackerMan

Judit32

Szia!Én Limara oldalán láttam el?ször ezt a receptet.Nagyon finom.Én májas tölteléket használtam hozzá illetve ami Limara oldalán szerepel.Mindkett? nagyon finom.Ezt is kipróbálom.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.