Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas tulipán

Fahéjas tulipán
Fahéjas tulipán
85 perc / előkészület: 60 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon megtetszett a formája, és nem tudtam megállni, hogy el ne készítsem. Finom lett.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit.
  2. A tejet meglangyosítjuk, beleszórunk egy csipet cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
  3. A lisztet egy tálba szitáljuk, szélére szórjuk a sót, a cukrot, beleütjük a tojást, majd a megkelt élesztővel, és a maradék tejjel elkezdjük összedolgozni a tésztát.
  4. Az olajat hozzáadva be is dagasztjuk. Cipóba formázva, letakarva, duplájára kelesztjük.
  5. Utána 6 egyenlő részre osztjuk, mindegyik darabot külön kinyújtjuk vékonyra, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk a fahéjas cukorral, feltekerjük. Majd a két végét bevágjuk úgy, hogy az egyik felén egy kisebbet vágunk, a másik felén pedig nagyobbat. A rövidebb bevágásnál széthúzzuk a tésztát, a hosszabb bevágásnál oldalról felhajtjuk. Így alakítjuk ki a tulipánformát. A másik öt tésztát is hasonlóan elkészítjük.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és még 15 percig pihentetjük. Ekkor felvert tojással megkenjük a tetejüket, és 165-170 fokra előmelegített sütőben, 25 percig sütjük. Közben kenjük meg tejjel, egy ecset segítségével.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 779
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas kelt tészta, tulipán formájú kelt sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

641
finomliszt 35 dkg
tojás 1 db
élesztő 2.5 dkg
tej 1.5 dl
porcukor 4 dkg
napraforgó olaj 3 ek
1 csipet
fahéj 2 tk
porcukor 6 ek
vaj 7 dkg
tojás 1 db
tej 1 ek