r
Nosalty Logó

Sajtos ladik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Sajtos ladik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 778 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3107 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 304 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2203 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    1180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 778 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.2 g

Zsír

  • Összesen
    148.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8812 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1888 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1787 mg
  • Nátrium
    4722 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    816 micro
Összesen 3107 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos vízben oldjuk fel a cukrot, keverjük bele az élesztőt, és hagyjuk állni pár percig.
  2. A lisztet keverjük össze a sóval, olajjal meg a joghurttal. Adjuk hozzá a buborékos, élesztős vizet, jól dagasszuk meg. Olajozott tálba rakva, fóliázzuk le a tésztát, hagyjuk duplájára kelni.
  3. Csípjünk le belőle tojás nagyságú gombócokat (nekem 22 db lett belőle), konyharuhával letakarva, 10 percig pihentetjük.
  4. Enyhén lisztezett deszkán egyenként nyújtsuk ki tenyér nagyságú téglalapokra.

A töltelékhez

  1. Reszeljük le a sajtokat, vegyítsük össze, adjuk hozzá a feketeköményt, illetve az apróra vágott petrezselymet.
  2. 2 evőkanál tölteléket szórjunk a tésztára (a szélét hagyjuk üresen, kb. 1 cm-t), és először a felső két végét hajtsuk egymásra, majd a két alsót. Jól nyomkodjuk össze, nehogy szétnyíljon sütés közben. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Amikor mindegyiket megtöltöttük és tepsibe raktuk, akkor megkenjük a jól felvert tojással (nekem két tepsibe fért bele ez a mennyiség).
  3. Forró sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 45x33x2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1052
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 25.

Receptkategóriák

Pepecselős ugyan, de nagyon mutatós sütemény. Langyosan a legfinomabb. A feketekömény íze engem az oregánóra emlékeztet. A feta sajt helyett szerintem túró is illene bele, de akkor sózzuk meg a tölteléket.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek