r
Nosalty Logó

Barackos bundás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos bundás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1140 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 4561 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 134 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    801.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.9 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    586.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2331 micro
  • β-crypt
    567 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    437 micro
Összesen 1140 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    129.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3205 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    985 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    819.5 g
  • Cukor
    543 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2346.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1729 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    740 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    867 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9325 micro
  • β-crypt
    2270 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1749 micro
Összesen 4561 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 134 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágunk 4 vastagabb szelet kalácsot, és egy éles késsel mindegyik szeletbe rést vágunk, ügyelve arra, hogy az oldalát és az alját ne vágjuk át.
  2. Felnyitjuk a barackkonzervet, és a fél barackokat kisebb kockákra vagy vékonyabb szeletekre vágjuk.
  3. A kalács réseit széjjel nyitjuk, és beletöltjük a barackot. (Vigyázzunk, hogy ne potyogjon ki belőle!)
  4. Ha ezzel megvagyunk, előveszünk 3 tojást, és egy nagyobb tányérban felverjük. Cukrot és vaníliás cukrot adunk hozzá, illetve ízlés szerint lehet fahéjat is. Ezekkel is jól összekeverjük.
  5. A kalácsokat alaposan beleáztatjuk a tojásba. (De azért ne tocsogjon. :) )
  6. Előveszünk egy serpenyőt, és teszünk bele 2 evőkanál margarint, megvárjuk, míg felhevül, majd beletesszük a kalácsot. Folyamatos forgatás mellett, megvárjuk, míg a margarin felszívódik, majd utána villával nyomkodjuk meg a kalácsot, míg meg nem pirul. (Teflon serpenyő ajánlott.) Ezt ismételjük, amíg el nem fogynak a kalácsok.
  7. Jobb egyesével csinálni, és mindig újabb adag margarint adagolni, mert nagyon könnyen odaéghet.
  8. Ha megsültek, porcukorral meghintve, a maradék barackkal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4272
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Még anno a Tv-ben láttam egy hasonló receptet, de nem emlékeztem pontosan, ezért improvizáltam. Anyukám szerint, olyan mint a bundás palacsinta vagy a fánk. :) Egyszerű elkészíteni, nem gejl, nagyon kellemesen édes, bár ez is ízléstől függ. Sokféle módon lehet variálni, más gyümölccsel vagy lekvárral esetleg öntetekkel. Mivel a kalácsok elég vastagok és zsírosak, ezért nagyon laktatóak, nekem egy bőven elég volt. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.