Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás pillangó

Áfonyás pillangó
Áfonyás pillangó
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Áfonyás-kelt tésztás sütit most készítettem először, de nagyon finom lett. A tészta ötletét egy blogban láttam.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

Az áfonyadzsemhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szitált liszthez adjuk a kelt tészta további hozzávalóit. Dagasztófejjel ellátott robotgéppel addig keverjük, amíg a tészta el nem válik a tál falától.
  2. Átgyúrjuk, letakarva 20 perc alatt duplájára kelesztjük.
  3. Elkészítjük a dzsemet: A barna cukrot kisebb edénybe tesszük, a vaníliás cukrot meg az áfonyát is, és kevergetjük. Majd a többi fűszert, a reszelt citromhéjat is hozzáadjuk. A vörösbort és a dzsemfixet együtt keverjük bele, és 8-10 percig főzzük, aztán tegyük félre. Kenhető állagú lesz,és nem folyik ki a tésztából. (A dzsemfix akadályozza meg.)
  4. A megkelt tésztát vékonyra, kb. 30x50 cm téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a hideg töltelékkel. Hosszanti oldalainál kezdve szorosan feltekerjük. Felszeleteljük pillangó formába. A trapézok közepét egy kés tompa felével benyomjuk.
  5. A pillangókat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, nem túl közel egymáshoz, hogy legyen helyük hízni! Tetejüket megkenjük tojássárgával, és megszórjuk pörkölt mogyoróval. Mire végzünk, már lehet is sütni.
  6. Előmelegített sütőben 170 fokon, kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. Vaníliás porcukrot szitálunk a tetejére.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 150
elküldve: 2
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

áfonyadzsemmel töltött kelt tészta, kelt pillangó áfonyásan, áfonyatöltékes kelt tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

789
finomliszt 35 dkg
tej 1.25 dl
cukor 3 ek
instant élesztő 1 tasak
vaj 8 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
1 csipet
kardamom 1 kávéskanál
vaníliás cukor 1 csomag
barna cukor 8 dkg
szegfűszeg 1 kávéskanál
csillagánizs 0 ízlés szerint
áfonya 20 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
rum 0.5 teáskanál
vörösbor 1 dl
zselatinfix 1 csomag
fahéj 1 kk
tojássárgája 1 db
törökmogyoró 5 dkg