r
Nosalty Logó

Naked cake erdei gyümölccsel és mascarponekrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Naked cake erdei gyümölccsel és mascarponekrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 11025 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    76.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 1103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150 g

Zsír

  • Összesen
    765.5 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    943 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8809 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    2471 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    3595 mg
  • Nátrium
    2291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    891.9 g
  • Cukor
    526 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    723 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    94 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1127 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1060 micro
Összesen 11025 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 357 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához az összes alapanyagot egy nagyobb tálba öntjük, és fakanállal összedolgozzuk.
  2. Egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát kivajazzuk, és beleöntjük a masszát.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
  4. Ha kész, rácson hűtsük mi, majd vágjuk 3 egyenlő részre.

A krémhez

  1. A habtejszínt verjük fel. Egy másik tálban keverjük ki a mascarponét, hogy ne legyen annyira kemény.
  2. Keverjük össze a tejszínhabot a mascarponéval, és adjuk hozzá a porcukrot, meg a vaníliarúd kikapart magját.
  3. A jól kikevert krém kicsit kevesebb, mint felét kenjük szét a piskóta alján. Tegyünk rá még egy piskótalapot, és azt is kenjük meg. Az utolsó rétegre csak egy vékony réteg krém kerüljön!

A díszítéshez

  1. A gyümölcsöket mossuk meg, csöpögtessük le, majd kedvünk szerint dekoráljuk vele a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8417
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

D. barátnőm esküvői tortája alapján...bármilyen szezonális gyümölccsel, vagy friss virággal dekorálható!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Párizsi, panko, sörtészta – Útmutató az 5 leggyakoribb panírfajtához

Magyarként az ember előszeretettel ránt ki mindent, tulajdonképpen bármit: a panírozás így viszonylag nagy részét teszi ki a konyhában töltött életünknek. Nem árt hát, ha felsőfokon végezzük a különböző húsok, halak és zöldségek bundázását – remélhetőleg a most következő útmutató az összes bennünk maradt kétséget és megválaszolatlan kérdést elűzi majd. Lássuk az 5 leggyakrabban használt panírozási technika minden csínját-bínját.

Lakos Benedek

További cikkek

5 ínycsiklandozó uzsonna, ami forrólevegős sütőben készül

Az uzsonna általában egy egyszerű szendvicset vagy egy gyorsan bekapott kekszet és almát jelent, de az airfryer segítségével ennél sokkal többet is kihozhatunk belőle. A forrólevegős sütővel ugyanis gyorsan és egyszerűen készíthetünk változatos, isteni és tápláló uzsonnákat, amelyeket akár könnyedén magunkkal is vihetünk.