Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Naked cake erdei gyümölccsel és mascarponekrémmel

Naked cake erdei gyümölccsel és mascarponekrémmel
Naked cake erdei gyümölccsel és mascarponekrémmel
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

D. barátnőm esküvői tortája alapján...bármilyen szezonális gyümölccsel, vagy friss virággal dekorálható!

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához az összes alapanyagot egy nagyobb tálba öntjük, és fakanállal összedolgozzuk.
  2. Egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát kivajazzuk, és beleöntjük a masszát.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
  4. Ha kész, rácson hűtsük mi, majd vágjuk 3 egyenlő részre.

A krémhez

  1. A habtejszínt verjük fel. Egy másik tálban keverjük ki a mascarponét, hogy ne legyen annyira kemény.
  2. Keverjük össze a tejszínhabot a mascarponéval, és adjuk hozzá a porcukrot, meg a vaníliarúd kikapart magját.
  3. A jól kikevert krém kicsit kevesebb, mint felét kenjük szét a piskóta alján. Tegyünk rá még egy piskótalapot, és azt is kenjük meg. Az utolsó rétegre csak egy vékony réteg krém kerüljön!

A díszítéshez

  1. A gyümölcsöket mossuk meg, csöpögtessük le, majd kedvünk szerint dekoráljuk vele a tortát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 915
elküldve: 0
receptkönyvben: 80
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, Valentin-nap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

mascarponés piskótatora, egyszerű piskótatorta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

völgycsillag
völgycsillag Fri, 2018-04-06 14:19

Ez a tésztamennyiség borzasztóan sok egy 18-as tortaformához! Amikor összeraktam látszott hogy sok, belerakva majdnem tele a forma de gondoltam a tészta talán nem az a nagyon feljövős fajta... hát de. 30 perc után nemhogy nem sült át, hanem magasan kiemelkedett a tortaformából , oldalt pedig zubogott ki a nyers tészta. Ezek után logikusan muszáj volt tovább sütnöm mivel belül teljesen nyers volt Ahhoz hogy ez belül átsüljön, kell egy óra. Ami pedig azt eredményezi hogy a teteje túl sül. Persze le lehet vágni a túlsült részt de a lényeg hogy rengeteg alapanyagot elpazaroltunk mert vagy kifolyt vagy túlsült. Nem szabad ennyit a formába tenni, inkább legyen két részletben megsütve és darabonként kétfele vágva, vagy menjen nagyobb átmérősbe.
(PS: elég sokszor sütöttem már hagyományos és olajos piskótát is nagyobb gond nélkül, ezért elég csalódás most ez a recept)

karijuci
karijuci Wed, 2016-08-31 14:36

Nekem 26 cm-s tortaformám van. Ehhez a mérethez az alapanyagok másfélszerese kell?

rajnaviktor
rajnaviktor Wed, 2016-08-31 15:23

Én mindig így számolom ki a mennyiséget eltérő forma esetén, és ez 100%-ig pontos megoldást eredményez:
Dacota 18 cm-es formát használ, tehát 9*9*3,14=254 cm2 a tortaformájánaka területe.
A te tortaformád 26 cm-es, tehát 13*13*3,14=530 cm2 a területe.
Ezek alapján 530/254=2,08, tehát pontosan dupla adaggal lesz ugyan olyan magas a torta.

Egyébként így átszámolhatod akár tepsire is, csak ugye a tepsi területe= hossza*szélessége.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2016-08-31 14:37

Szia!
Igen, kicsit kevesebb talán. Vagy kicsit laposabb lesz a torta, mert az enyém elég magas :)
Szép napot!
Üdv,
Nóra

rajnaviktor
rajnaviktor Wed, 2016-08-31 13:14

Pont jókor tetted fel ezt a receptet, épp valami jó mascarpone-s receptet kerestem :) Már sül is a piskóta! A krém pedig biztos ízleni fog, mert nagyon nagyon imádom a mascarpone-t! :)

1101
finomliszt 3 bögre
tojás 3 db
napraforgó olaj 2.5 dl
cukor 1.5 bögre
tejföl 4 dl
sütőpor 2 csomag
1 csipet
mascarpone 1 kg
habtejszín 150 ml
porcukor 15 dkg
vanília 1 db
málna 10 dkg
áfonya 5 dkg
szeder 5 dkg