r
Nosalty Logó

Sajttorta fehér csokis krémmel

NS
Sajttorta fehér csokis krémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a tetejére

1004
Kalória
13.8g
Fehérje
88.7g
Szénhidrát
66.4g
Zsír
127.3g
Víz
122.9g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
63.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 1004 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 8018 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    127.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 1004 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    531.5 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    983 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2962.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    852 mg
  • Nátrium
    1202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    709.8 g
  • Cukor
    508 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1018.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2046 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    863 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    833 micro
Összesen 8018 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 267 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A darált kekszet az olvasztott margarinnal elkeverjük, és egy 24 cm-es kivajazott tortaformába nyomkodjuk. 170 fokon előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt megsütjük.
  2. Ezalatt a sajtkrémet habverővel habosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tejfölt, a lisztet, és tovább keverjük. Végül citromhéjjal, vanília aromával ízesítjük, a tojásokat beleütjük. Egy utolsó keverés, majd a kihűlt tortalapra simítjuk a krémet, és 170 fokon kb. egy óra alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje aranybarna, a szélei már kezdenek szilárdulni, de a közepe még kicsit kocsonyás. Sütőajtót résnyire kinyitva hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. A krémhez a csokit gőz fölött megolvasztjuk, és a a habosra kevert krémsajthoz adjuk, majd a torta tetejére kenjük, és visszatesszük a hűtőbe.
  4. A citromot egy éjszakára vízbe ásztatjuk, majd kb. 1cm-es karikákra vágjuk, majd azokat is félbe. Egy lábosba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Negyed órát forraljuk, majd leöntve a vizet, ezt még egyszer megismételjük. Ezt követően a leszűrt citromhoz 2 dl vizet és 20 dkg cukrot adunk, és 50 percig forraljuk kis lángon. Végül sütőpapírra téve, sütőben vagy party grillben szárítjuk és karamellizáljuk.
  5. Tálalás előtt a tejszínt felverjük a porcukorral, beborítjuk vele a torta tetejét, ráhalmozzuk a szeletelt epreket és a kihűlt kandírozott citromokat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 80 p
  • Sütés ideje: 65 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 24

Egy újabb szülinapi tortakreáció.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...