Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttorta erdei gyümölcsös zselével

Sajttorta erdei gyümölcsös zselével
Sajttorta erdei gyümölcsös zselével
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik barátnőmtől kaptam ezt az egyszerű sajttorta receptet. Azóta több gyümölccsel is kipróbáltam, de igazából az epres és az erdei gyümölcsös változat jött be a legjobban. Gyorsan és könnyen elkészíthető, kár, hogy egy éjszakát kell várni, hogy enni lehessen belőle. :)

hozzávalók / 8 adag

Alap

Krém

Zselé

Szólj hozzá!

elkészítés

Alap

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy kevés cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A sárgáját a többi cukorral robotgéppel habsora keverjük, majd mehet bele apránként a kakaópor, olaj, tejföl, végül a sütőporos liszt, alaposan elkeverjük. Ha kész, a kemény fehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  4. Egy 26-28 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd belekanalazzuk a masszát. A sütőben 10 percig elősütjük.

Krém

  1. A sajtkrémhez a mascarponét, cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, tejfölt, vaníliás pudingport robotgéppel összedolgozzuk. Megkóstoljuk, ha édesebbre szeretnénk, adunk hozzá még cukrot.
  2. A krémet az elősütött forró piskótára kanalazzuk, szépen elsimítjuk, és mehet vissza a sütőbe. Addig sütjük, még a széle szépen elkezd barnulni. Ez sütő és sütési mód függő. Hőlégkeverésen 180 fokon, kb. 20-30 perc. Ha kész, kivesszük, és a formában hagyjuk kihűlni.

Zselé

  1. A gyümölcsöt egy szűrőben hagyjuk lecsöpögni. Ha felolvadt, egy tálba tesszük, becukrozzuk, és a harmadát botmixerrel összetörjük.
  2. Az összeturmixolt gyümölcsöt visszaöntjük a tálba, elkeverjük a még darabos gyümölccsel, majd hozzákeverjük a zselatinfixet. A zselatinfixnek olvassuk el a leírását, mert lehet, hogy bizonyos fajtából nem elég az egy csomag.
  3. A kihűlt tortára ráöntjük a gyümölcszselét, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni. Másnap vékony késsel körbevágjuk a forma mentén, és levesszük a gyűrűt. Jó étvágyat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 22 450
elküldve: 6
receptkönyvben: 140
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Ada

Mióta szakács: 2012.02.13.
18 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

egyszerű sajttorta, gyümölcsös sajttorta, sajttorta erdei gyümölccsel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

garam
garam Fri, 2016-12-09 20:10

Kedves Ada!
Múlt héten találtam rá a receptedre,isteni finom a süti.Holnap közkivánatra ismét ez lesz.
Köszönöm.

viktoska
viktoska Mon, 2016-02-15 22:19

Elkészítettem a tortát a leírtak alapján és kettős érzésem van vele kapcsolatban. Elősütés után rátettem a sajtkrémet és úgy sütöttem tovább a tortát. Sokkal több idő kellett a sütéshez és sütés közben csöpögni kezdett valami a tortaformából. Gondolom a cukor olvadt ki és a sajtkrém engedett levet. Mivel több időt kellett sütni, hogy a sajtkrém széle szépen elkezdett barnulni, így féltem,hogy a tészta már megégett. Születésnapra sütöttem így aggódtam, hogy majd ha felvágjuk, akkor derül ki, hogy a tészta odaégett és még jól el is ázott. Szerencsére a tészta nem égett meg, de teljesen szétázott. Ennek ellenére nagy sikere volt a tortának mert a tészta íze nagyon finom és a sült sajtkrém is isteni lett. Ha nem folyt volna ki a tortaformából a cukros lé, akkor tökéletesnek mondanám ezt a tortát. Nem lehet a sajtkrémhez valamit még hozzáadni, hogy ez ne forduljon elő?

Huncutka1980
Ada / Huncutka1980 Wed, 2016-02-17 00:25

Szia! Én kérek elnézést ahogy látom kimaradt az összetevők közül a vaníliás pudingpor, hiszen az fogja össze az egész krémet, azért nem is értettem hogy hogy csöpöghetett a krémed. Elnézést, pótoltam!

Huncutka1980
Ada / Huncutka1980 Mon, 2015-03-02 12:26

Kedves Yakuza, igen endiviának és Made01 van igaza, a mascarpone az egy natúr krémsajt, abból és a többi hozzávalóból lesz a "sajtkrém" kikeverve. Jó sütést! Üdv.

Yakuza
Yakuza Wed, 2015-02-25 12:04

Szia Ada, írod hogy a sajtkrémhez a mascaponét... de a hozzávalóknál kihagytad a sajtkrémet. vagy lehet csak én nem látom? ha én vagyok vaksi akor bocsánat :-)
Üdv. yakuza

Made01
Made01 Wed, 2015-02-25 13:25

Gondolom a "sajtkrém" a mascarponéból és a többi hozzávalóból lesz kikeverve... A leírásban is így szerepel... :-)

483
tojás 2 db
cukor 2 ek
finomliszt 3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tejföl 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
1 csipet
sütőpor 0.5 csomag
mascarpone 40 dkg
tejföl 450 g
cukor 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás pudingpor 1 tasak
erdei gyümölcs mix 50 dkg
cukor 2 ek
zselatinfix 1 csomag