r
Nosalty Logó

Nagymamám túrós pitéje

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
FoodieNita
Nagymamám túrós pitéje
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez, szóráshoz

Összesen 669 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez, szóráshoz

Összesen 4023 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez, szóráshoz

Összesen 279 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1444.5 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 669 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.7 g

Zsír

  • Összesen
    235 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    943 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8666.9 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1799 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    2902 mg
  • Nátrium
    1276 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.5 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    692.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1685 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 4023 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.7 g
  • Cink
    91 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    42 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 279 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenéshez, szóráshoz

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta száraz hozzávalóit lazán keverjük össze, majd ezzel morzsoljuk el a vajat. Ehhez a morzsához adjuk hozzá a többi nedves hozzávalót (tejföl, tojássárgája...)
  2. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk az egészet egynemű, de nem túl száraz tésztává. Fontos, hogy minél gyorsabbak legyünk, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünk hőjétől.
  3. Rakjuk hűtőbe minimum fél órára a tésztát.
  4. Amíg a tészta a hűtőben fagyoskodik, összerakjuk a tölteléket. Ehhez az összes hozzávalót egy tálban keverjük össze, kissé darabosra. Adhatunk hozzá mazsolát is ízlésünk szerint. Tegyük félre.
  5. Ha a pihentetési idő letelt, vegyük ki a tésztát, és egy folpakkal terítsük le a nyújtófelületünket. Ezt lisztezzük be, és a tészta felét nyújtsuk ki akkora méretűre, mint a tepsink mérete. Ezután nyúljunk a kezünkkel a folpack alá, és egy fordítással borítsuk a tésztát a kilisztezett, kivajazott tepsibe úgy, hogy ne szakadjon el. Egyengessük el, hogy a tepsi alját befedje, majd erre szórjunk 1 evőkanál búzadarát vagy mandulalisztet (ez fogja felszívni a túró nedvességét, és így a tészta nem vizesedik majd át vagy esik szét).
  6. A tészta tetejére öntsük rá a tölteléket, majd a maradék tésztát is nyújtsuk ki, hasonló módon mint az elsőt, majd borítsuk ezt is a töltelékre.
  7. Kenjük le a tetejét a tojásfehérjével, majd 180°C-os sütőben süssük aranybarnára.
  8. Ha megsült, várjuk meg, míg teljesen kihűl, hogy szépen lehessen szeletelni.
  9. Porcukorral szórva tálaljuk. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 32214
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
FoodieNita 4 recept

Ez még nagymamám ősrégi receptje, amit ezerféleképpen kóstoltam már. Almásan, szilvásan, málnásan, és klasszikusan túrósan is. Ha hozzá látogattunk ez a süti minden alkalommal ott mosolygott ránk az asztalról, arra várva, hogy felfaljuk :)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenéshez, szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek