Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós pite iceflower konyhájából

Túrós pite iceflower konyhájából
Túrós pite iceflower konyhájából
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pite eredeti elnevezése: pillekönnyű túrós, amit azzal érdemelt ki, hogy a pihentetés során az élesztőtől szép könnyűvé alakul a tésztája. Így valóban egy pehelykönnyű, nagyon finom túrós sütemény lesz a végeredmény, amit érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tetszés szerint gyümölcsökkel is gazdagíthatjuk a tölteléket. Apró kockákra vágott barackbefőtt például remekül illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A tojásokat szétválasztjuk. A margarint habosra keverjük a 4 tojássárgájával, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, és végül a felfuttatott élesztőt is.
  2. Egynemű tésztává dolgozzuk, majd éles késsel kettévágjuk a tésztát. Az egyik részt lisztezett munkalapon tepsi méretűre nyújtjuk, a tepsit kikenjük margarinnal, és beletesszük az alsó tésztát.
  3. A töltelékhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A túrót elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, 1 kanál liszttel és a citrom kifacsart levével, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
  4. Az elkészült túrókrémet rásimítjuk a tésztára, majd kinyújtjuk a másik lapot is, és befedjük vele a süteményt. A kész sütit szobahőmérsékleten állni hagyjuk 2-3 órán keresztül, ettől lesz majd a tésztánk pehelykönnyű.
  5. Végül előmelegített forró (220 fokos) sütőbe toljuk, és 10 perc után lejjebb vesszük a hőmérsékletet 180 fokra. Kb. 30-35 percig sütjük, majd felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x20x6 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 565
elküldve: 2
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Pillekönnyű túrós, könnyű túrós pite, túrótöltelékes sütemény élesztős pitetésztából, könnyű túrós süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Xénia.Dóra
Xénia / Xénia.Dóra Sat, 2013-11-23 20:42

Igazán jó recept, köszönöm szépen! Én bele reszeltem a krémbe a citrom héját plusz még raktam bele pár csepp vanília aromát is. Finom lett!

1021
finomliszt 30 dkg
tojás 4 db
tej 0.5 dl
cukor 1 teáskanál
élesztő 3 dkg
margarin 15 dkg
1 csipet
tehéntúró 50 dkg
porcukor 20 dkg
citromlé 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag