r
Nosalty Logó

Muratura - vegyes savanyúság sós vízben

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Csiki Piroska
Muratura - vegyes savanyúság sós vízben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 106 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 841 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 17 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2565.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    2255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    536.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    470 micro
  • β-karotin
    1288 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 106 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20526 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    941 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    1068 mg
  • Nátrium
    18041 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.3 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    4293.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    730 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    730 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3758 micro
  • β-karotin
    10301 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 841 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 17 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet a sóval felforraljuk, langyosra hűtjük.
  2. Amíg a víz hűl, a zöldséget előkészítjük, megtisztítjuk, megmossuk. A káposztát kb. 2-3 cm-es szeletekre vágjuk, az uborkát egyben hagyjuk, a paradicsomot félbe, a hagymát fél cm-es szeletekre, a zellert és a sárgarépát karikára vágjuk.
  3. A zöldséget rétegesen az üvegbe rakjuk. Középtájon beletesszük a tormát, a csombort és a kaprot. A sárgarépát, a zellert és a zellerlevelet díszítésre használjuk.
  4. Langyos, sós vízzel feltöltjük. Egy kistányérral lefedjük, szobahőmérsékleten hagyjuk érni (nem napon).
  5. 2-3 napon belül az üveg tartalma forrni kezd, a víz megzavarosodik. A hőmérséklettől függően 5-7 napig forr. Amikor a lé kezd letisztulni, lekötjük, és kamrába tesszük.
  6. Amikor teljesen letisztult a lé, lehet fogyasztani.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 232
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 84063
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 28.

Ajánló

Ennek a savanyúságnak a tormán, a kapron és a csomboron kívűl minden összetevője fogyasztható. Levét zöldséglevesek, csorbák savanyításához használhatjuk (felforralás nélkül), vagy sült krumplihoz káposztalé helyett.

Receptkategóriák

Muratura - vegyes savanyúság sós vízben
Csiki Piroska 230 recept

Négy napja készítettem el, mivel most nagyon meleg van, már a leve iható. Hasonlít a káposztaléhez, de annál finomabb. Tele van vitaminnal, és nem kell hozzá ecet. Tehetünk hozzá karfiolt és zöldpaprikát is (a piros nem jó, mert ellágyul). Az arányok betartása nem kötelező, mi úgy szeretjük, hogy a káposzta és az uborka domináljon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.