Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegyes vágott házi savanyúság

Vegyes vágott házi savanyúság
Vegyes vágott házi savanyúság
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom nagy kedvence volt ez a savanyúság, nagymamám rendszerint csak ilyet készített, mert imádtuk. A hagyományt visszük tovább, a mai napig a család kedvence. :D

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármikor!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát, uborkát, hagymát, paprikát megmossuk, legyaluljuk.
  2. Egy nagy edénybe beletesszük az összes zöldséget, lesózzuk, hozzátesszük a cukrot, ecetet. Ehhez a mennyiséghez rakunk 1 kk borként, 1,5 kk nátrium-benzoátot (meleg vízben feloldva). A cukor mennyiségét lehet növelni, ki mennyire édesen szereti.
  3. Az egészet jól összekeverjük kézzel, hogy a zöldségek ne törjenek. 
  4. Pár órát hagyjuk pihenni, amíg levet ereszt.
  5. Üvegekbe szedjük és mehet a polcra (ebből a mennyiségből 8 üveggel lett).
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 32
össznézettség: 64 113
elküldve: 11
receptkönyvben: 241
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

sanila

Mióta szakács: 2012.05.28.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: savanyúság
vegetáriánus: vegán
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csalamádé, vágott vegyes savanyúság, csalamádé télire

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szatemp
szatemp Sat, 2014-08-09 14:24

Megcsináltuk, és finom lett! Mi raktunk bele egy kis répát is, hogy legyen színe így mi 3 dl ecettel készítettük el. Köszi!

sanila
sanila / sanila Wed, 2014-08-27 20:52

Örülök hogy ízlett ! Szoktam bele tenni piros színű paprikát azzal is nagyon guszta. "

szarnyacska
szarnyacska Mon, 2012-09-03 09:48

Kedves Éva,
Kezdő befőzőnek fel tudod hívni a figyelmét, olyan részletekre, amit tapasztalt rókák már tudnak?
mitől nem fog tönkremenni idő előtt, pl. forró vízben mossuk ki az üvegeket, rohadt részeket vágjuk ki...stb.
üdv
g

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2012-07-29 10:24

Bocs a kérdésért, lehet, hogy én nem találom csak; milyen töménységű legyen az ecet?
Köszi
Éva

sanila
sanila / sanila Sun, 2012-07-29 11:42

Kedves Évi! Barmilyennel csinálhatod. Én 20% al csináltam. Ha 20%- al készíted fokozatosan tedd hozzá a savanyúság miatt. Ha nem szeretitek savanyúan akkor elég a 10 %os is. Remelem tudtam segíteni. Szép napot!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2012-07-30 11:09

Köszönöm, akkor én is 20%-ossal fogom csinálni.
üdv
Éva

669
káposzta 2 közepes fej
paprika 1 kg
uborka 1 kg
vöröshagyma 1 kg
12 dkg
cukor 35 dkg
ecet 2.5 dl
borkén 1 kávéskanál
nátrium-benzoát 1.5 kk