Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csalamádé

Csalamádé
Csalamádé
125 perc / előkészület: 120 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőm gyakran készítette ezt a receptet azzal az eltéréssel, hogy ő nyersen rakta el a savanyúságot, viszont rengeteg szalicilt szórt bele. Persze úgy is ki lehet próbálni, csak én meg kicsit tartok a tartósitószerektől, akkor inkább vesszen némi vitamin...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Minél nagyobb a fazekunk, annál szaporábban megy a munka.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat uborkagyalun legyaluljuk, a sárgarépát az almareszelőn lereszeljük.
  2. A zöldségekhez keverjük a sót, állni hagyjuk, míg össze nem fonnyad.
  3. Hozzákeverjük a cukrot és a szalicilt.
  4. Befőttes üvegekbe tuszkoljuk.
  5. Egy fazék aljára törlőkendőt helyezünk, beleállitjuk az üvegeket, és az üvegek nyakáig megtöltjük vízzel a fazekat.
  6. Feltesszük a tűzhelyre, és addig forraljuk, míg az uborka el nem veszti élénk szinét (kb. 5 perc).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 987
elküldve: 0
receptkönyvben: 77
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Honey

Mióta szakács: 2011.07.29.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csalamádé, vegyes savanyúság

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NEUDOLD
NEUDOLD Sat, 2011-10-15 15:29

Néhány éve kaptam egy receptet (azóta mindig így készítem) - a hozzávalók azonosak, csak én is NYERSEN teszem el.
A gyalult zöldségeket egy nagy edénybe teszem (rozsdamentes edénybe szoktam, mert az a hagyma illatát nem veszi át), rétegenként sóval jól összekeverem, utána felöntöm az ecetben feloldott cukorral, amibe (szalicil helyett) 4 kávéskanál borként is teszek. Jól elkeverem és lefedem. A kavarást 2-3 napon keresztül megismétlem. Utána könnyedén tölthető a csavaros tetejű üvegekbe. Friss, szinte ropogós, minden üde színű marad és ami a legfontosabb megmaradnak a vitaminok.

1190
apró uborka 5 kg
zöldparadicsom 2 kg
sárgarépa 1 kg
káposzta 2 kg
paprika 2 kg
vöröshagyma 1 kg
6 ek
cukor 0.5 kg
ecet 10 dl
szalicil 1 kávéskanál