r
Nosalty Logó

Csalamádé

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csalamádé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1190 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4760 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 32 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8493.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    771 mg
  • Nátrium
    6737 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.4 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    3009.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2172 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    657 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    614 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8478 micro
  • β-karotin
    21733 micro
  • β-crypt
    344 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2376 micro
Összesen 1190 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    108.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    33974.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    2424 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1395 mg
  • Foszfor
    3083 mg
  • Nátrium
    26950 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1117.5 g
  • Cukor
    832 mg
  • Élelmi rost
    155 mg

VÍZ

  • Összesen
    12038 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    8689 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2628 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2456 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1714 micro
  • Kolin:
    858 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    33911 micro
  • β-karotin
    86931 micro
  • β-crypt
    1376 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    9503 micro
Összesen 4760 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    233 micro
  • β-karotin
    597 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 32 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat uborkagyalun legyaluljuk, a sárgarépát az almareszelőn lereszeljük.
  2. A zöldségekhez keverjük a sót, állni hagyjuk, míg össze nem fonnyad.
  3. Hozzákeverjük a cukrot és a szalicilt.
  4. Befőttes üvegekbe tuszkoljuk.
  5. Egy fazék aljára törlőkendőt helyezünk, beleállitjuk az üvegeket, és az üvegek nyakáig megtöltjük vízzel a fazekat.
  6. Feltesszük a tűzhelyre, és addig forraljuk, míg az uborka el nem veszti élénk szinét (kb. 5 perc).
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 107
  • Össznézettség: 29525
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 29.

Ajánló

Minél nagyobb a fazekunk, annál szaporábban megy a munka.

Receptkategóriák

Barátnőm gyakran készítette ezt a receptet azzal az eltéréssel, hogy ő nyersen rakta el a savanyúságot, viszont rengeteg szalicilt szórt bele. Persze úgy is ki lehet próbálni, csak én meg kicsit tartok a tartósitószerektől, akkor inkább vesszen némi vitamin...

Hozzászólások (1)

NEUDOLD

Néhány éve kaptam egy receptet (azóta mindig így készítem) - a hozzávalók azonosak, csak én is NYERSEN teszem el. A gyalult zöldségeket egy nagy edénybe teszem (rozsdamentes edénybe szoktam, mert az a hagyma illatát nem veszi át), rétegenként sóval jól összekeverem, utána felöntöm az ecetben feloldott cukorral, amibe (szalicil helyett) 4 kávéskanál borként is teszek. Jól elkeverem és lefedem. A kavarást 2-3 napon keresztül megismétlem. Utána könnyedén tölthet? a csavaros tetej? üvegekbe. Friss, szinte ropogós, minden üde szín? marad és ami a legfontosabb megmaradnak a vitaminok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek