r
Nosalty Logó

Egész évben friss házi csalamádé

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Walaky
Egész évben friss házi csalamádé
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír

zöldség

ecetes léhez

Összesen 76 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír

zöldség

ecetes léhez

Összesen 606 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír

zöldség

ecetes léhez

Összesen 20 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 76 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3645.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    2479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.3 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2762.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    400 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    451 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    269 micro
  • β-karotin
    1033 micro
  • β-crypt
    219 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1156 micro
Összesen 606 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 20 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

zöldség

ecetes léhez

Elkészítés

zöldség

  1. Az összes zöldségfélét vékony csíkokra felszeleteljük (én uborka szeletelőn - amelynek állítható a vastagsága - szeleteltem le mindent, így szép egyenletes is lett), jól besózzuk, és hagyjuk állni 60 percig.
  2. Közben elkészítjük hozzá a lét. 1 liter vízhez adunk 1 teáskanál sót, 3-4 evőkanál ecetet, 3-4 evőkanál cukrot, pici borsot, pici őrölt köményt, addig keverjük, míg a cukor feloldódik.
  3. Miután letelt a 60 perc, jól kinyomkodjuk a besózott zöldségféléket, s egy jénai (fedeles) tálba helyezzük, ráöntjük a lét, és már fogyasztható is.
  4. Azonnali fogyasztáskor is finom, de hűtőszekrénybe téve, még finomabb néhány nap múlva, mikor a zöldségfélékfélék magukba szívták a levet, jól összeértek az ízek - természetesen frissen is isteni volt! Hűtőben sokáig eláll!
  5. VÁLJÉK MINDENKI EGÉSZSÉGÉRE, AKI ELKÉSZÍTI, S ELFOGYASZTJA! :)
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 291
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 73660
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 19.

Ajánló

Nagyon sokáig eláll a hűtőben, így ajánlatos dupla adagot készítenie annak, aki szereti! Akár - mint régen, gyerekkorunkban :) - házi zsíros kenyérre rakosgatva is istenien finom, a régi kort idézi! :)

Receptkategóriák

IGAZI VITAMINBOMBA!!!! Minden évszakban kaphatóak a hozzávalók, így bármikor elkészíthető... egyszerű, egészséges, vitamindús, s nem utolsó sorban, nagyon finom... minden olyan ételhez tálalhatjuk, amely savanyúságot kíván... így változatosabbá tehetjük a "savanyúság kérdést"... s a csalamádé elrakásával - télire - sem kell bíbelődnünk... ajánlom mindenkinek! Rettenetesen finom, s mindig frisset ehetünk! :) Én hosszú évek óta - évtizedekben mérhető - készítem, bármelyik évszakban, a család és a vendégek örömére!:)

Hozzávalók

zöldség

ecetes léhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!