Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mungóbab saláta

Mungóbab saláta
Mungóbab saláta
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mungóbab kiváló vasforrás. Ez egy kiváló lúgosító saláta (persze a bacon nélkül).

hozzávalók / 2 adag

A salátához

A dresszinghez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fűszereket olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a mungóbabot és a barnarizst, átforgatjuk az olajon, sózzuk, és felengedjük vízzel.
  2. Kb. 20-25 perc alatt megfőzzük. Ha szükséges, még pótolunk folyadékot.
  3. Amikor kihűlt, összekeverjük a vegyes salátalevelekkel.
  4. A chiliszószból, sherryecetből, házi ketchupból dresszinget készítünk, és nyakon öntjük vele a salátát.
  5. A tetejére sült bacont, olajban eltett aszalt paradicsomcsíkokat szórunk rá.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 7 600
elküldve: 2
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

mungóbab saláta barnarizzsel, mungóbab saláta chilis dresszinggel, indiai saláta mungóbabból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

511
mungóbab 5 dkg
barnarizs 5 dkg
napraforgó olaj 2 ek
római kömény 2 kávéskanál
koriandermag 2 kávéskanál
kurkuma 1 kávéskanál
garam masala 2 teáskanál
himalája só 1 teáskanál
víz 4 dl
salátakeverék 5 dkg
szárított paradicsom 2 db
bacon 6 szelet
chiliszósz 2 ek
sherryecet 2 ek
ketchup 2 ek