r
Nosalty Logó

Zöldspárga-saláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pogácsa
Zöldspárga-saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 109 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 331 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 39 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    875 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1521 micro
Összesen 109 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2625 micro
  • β-crypt
    226 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4562 micro
Összesen 331 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 39 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldspárga végét letörjük, a szárakat 3-4 cm-es darabokra vágjuk, megmossuk, leszárítjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy akkora tepsit, amiben a spárga elfér, kibélelünk sütőpapírral.
  3. A spárgadarabokat beszórjuk a tepsibe, sózzuk, borsozzuk. Ráreszeljük a citromhéjat, meglocsoljuk 1-2 kanál olívával. Kézzel jól összekeverjük, és aztán egyenletesen elterítjük.
  4. Berakjuk a sütőbe, kb. 10 perc alatt megsül. Ha késznek ítéljük meg, kivesszük, és hagyjuk langyosra hűlni.
  5. Közben a nektarint megpucoljuk, felkockázzuk. A rukkolát megmossuk, és ha kell, kisebb darabokra vágjuk a leveleket.
  6. Egy nagy salátástálban összekeverjük a spárgát, rukkolát és a nektarint, meglocsoljuk egy kis citromlével, kevés olívát öntünk rá, ízlés szerint még sózzuk.
  7. Jól összekeverjük, és tálaljuk. Pirított rozskenyérrel tálaltam.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 116
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 15.

Receptkategóriák

Zöldspárga-saláta
Pogácsa 381 recept

Sajnos már vége felé jár a spárgaszezon, de még sikerült szép vékony zöldspárgát venni. Mióta ezt a sütőben sütést kipróbáltam, már nem kísérletezem mással, gyakorlatilag mindig így készítem, aztán ezt variálom tovább. Találtam otthon két nektarint, a kertben végre újra nő a rukkola, így adta magát, hogy összekombináljam őket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek