r
Nosalty Logó

Mojito panna cotta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mojito panna cotta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Eperkalap

Panna cotta

Összesen 193 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Eperkalap

Panna cotta

Összesen 2294 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Eperkalap

Panna cotta

Összesen 97 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    125 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 193 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    167.8 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2789.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    1454 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1500 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1782 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    363 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 2294 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Eperkalap

Panna cotta

Elkészítés

Eperkalap

  1. Az epreket előkészítés után félbevágjuk, lehetőleg úgy, hogy minél laposabbak legyenek (vághatjuk 3 részre is, gyönyörűen mutat a középső rész is a zselében a tetején).
  2. A vízben puhítjuk kicsit, majd kiszedjük, mielőtt szétfőnének, és a poharak aljába tesszük őket.
  3. Másik variáció: nyersen is tálalhatjuk az epreket a desszertben.
  4. Cukrot, illetve citromlevet és limelevet adunk a folyadékhoz.
  5. A zselatint elkeverjük a rózsaszín lében, és forrásig melegítjük, majd mielőtt túlforrna, ráöntjük az eprekre, hagyjuk hűlni kicsit, majd a hűtőben dermedni.

Panna cotta

  1. A víz és kevés tej elegyében elkeverjük a zselatint, és forrásig melegítjük.
  2. Egy nagyobb edényben botmixerrel aprítjuk a tejben a mentaleveleket, hozzáadjuk a tejszínt és a cukrot, vaníliás cukrot, a lime reszelt héját, és felforraljuk.
  3. Elegyítjük a tejszínes részt a zselatinossal, és ha kézmelegre hűlt, rámerhetjük az epres zselére.
  4. Miután megdermedtek, forró vízbe mártjuk a poharakat pár másodpercre, és könnyebben kicsusszannak a tányérokra.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1719
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 10.

Ajánló

Abban az esetben, ha marad az epres zseléből, felhígítva nagyszerű öntetet készíthetünk mellé. Pezsgővel remek zárása egy tavaszi menünek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt az eperszezon, és imádom ezt a gyümölcsöt, pláne ha ilyen izgalmas kombóban készül. A szépség egy időmilliomos hétvégén pattant ki a fejemből. A zselatin minőségétől is függ a siker, ne legyen nagy eltérés a két réteg között, mert nem jönnek ki egyben a poharakból.

Hozzávalók

Eperkalap

Panna cotta

Címlapról ajánljuk

További cikkek