Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mojito panna cotta

Mojito panna cotta
Mojito panna cotta
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt az eperszezon, és imádom ezt a gyümölcsöt, pláne ha ilyen izgalmas kombóban készül. A szépség egy időmilliomos hétvégén pattant ki a fejemből. A zselatin minőségétől is függ a siker, ne legyen nagy eltérés a két réteg között, mert nem jönnek ki egyben a poharakból.

hozzávalók / 12 adag

Eperkalap

Panna cotta

ajánlat

Abban az esetben, ha marad az epres zseléből, felhígítva nagyszerű öntetet készíthetünk mellé. Pezsgővel remek zárása egy tavaszi menünek.

Szólj hozzá!

elkészítés

Eperkalap

  1. Az epreket előkészítés után félbevágjuk, lehetőleg úgy, hogy minél laposabbak legyenek (vághatjuk 3 részre is, gyönyörűen mutat a középső rész is a zselében a tetején).
  2. A vízben puhítjuk kicsit, majd kiszedjük, mielőtt szétfőnének, és a poharak aljába tesszük őket.
  3. Másik variáció: nyersen is tálalhatjuk az epreket a desszertben.
  4. Cukrot, illetve citromlevet és limelevet adunk a folyadékhoz.
  5. A zselatint elkeverjük a rózsaszín lében, és forrásig melegítjük, majd mielőtt túlforrna, ráöntjük az eprekre, hagyjuk hűlni kicsit, majd a hűtőben dermedni.

Panna cotta

  1. A víz és kevés tej elegyében elkeverjük a zselatint, és forrásig melegítjük.
  2. Egy nagyobb edényben botmixerrel aprítjuk a tejben a mentaleveleket, hozzáadjuk a tejszínt és a cukrot, vaníliás cukrot, a lime reszelt héját, és felforraljuk.
  3. Elegyítjük a tejszínes részt a zselatinossal, és ha kézmelegre hűlt, rámerhetjük az epres zselére.
  4. Miután megdermedtek, forró vízbe mártjuk a poharakat pár másodpercre, és könnyebben kicsusszannak a tányérokra.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 186
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

AmidaLivi

Mióta szakács: 2014.01.09.
12 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Mentás-limeos panna cotta, epres-mentás panna cotta, epres panna cotta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

193
eper 50 dkg
zselatin 6 g
víz 5 dl
cukor 1 ek
citromlé 1 citromból nyert
limelé 1 lime-ból nyert
tej 5 dl
habtejszín 5 dl
cukor 3 ek
lime héja 1 lime-ból nyert
menta 1 csokor
zselatin 14 g
vaníliás cukor 1 csomag
víz 0.5 dl