Mojito macaron
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glowaholic
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 10% Zsír
A mandulás habcsókokhoz
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
10g mandulaliszt29 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A krémhez
-
14g lime4 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
1g mentaszirup4 kcal
Összesen
183
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 10% Zsír
A mandulás habcsókokhoz
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
125g mandulaliszt354 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A krémhez
-
170g lime43 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
15g mentaszirup42 kcal
Összesen
2182
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 10% Zsír
A mandulás habcsókokhoz
-
14.6g tojásfehérje8 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
24.4g porcukor94 kcal
-
15.2g mandulaliszt43 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A krémhez
-
20.7g lime5 kcal
-
4.9g tojássárgája16 kcal
-
7.3g porcukor28 kcal
-
7.3g vaj52 kcal
-
1.8g mentaszirup5 kcal
Összesen
265
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 54.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 22.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
183
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 65.9 g
Zsír
-
Összesen 74.8 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 563 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 658.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 240 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 327.6 g
-
Cukor 304 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 265.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 566 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 348 mg
-
Retinol - A vitamin: 551 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 438 micro
Összesen
2182
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 80.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 32.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
265
kcal
Hozzávalók
A mandulás habcsókokhoz
-
30 g cukor
-
200 g porcukor
-
125 g mandulaliszt
A krémhez
-
2 db tojássárgája
-
60 g porcukor
Elkészítés
A mandulás habcsókokhoz
- A mandulás habcsókok elkészítése:
- Szitáljuk össze egy nagy tálba a mandulalisztet a porcukorral.
- Verjük fel a tojásfehérjét lágy habbá, majd adagoljuk hozzá a cukrot és egy késhegynyi színezőpasztát (tényleg csak egy keveset), és verjük addig, míg fényes, borotvahab állagú tojáshabot kapunk. Akkor jó a tojáshab, ha az edényt megfordítva a hab megáll benne, a habkart kihúzva pedig kampókat formál, de nem törik.
- Adjuk hozzá az átszitált mandulalisztes keveréket, és először határozott mozdulatokkal, szilikonlapáttal, majd 20-25 keverő mozdulat után habkártyával lassan keverve dolgozzuk össze a masszát. A massza ebben a fázisban akkor jó, ha egyenletesen elkevertük, a habkártyát kihúzva pedig úgy emelkedik, mint egy cunami. A helyes keverési technikáról érdemes megnézni egy videót itt. Vigyázat, ha a masszát túlverjük, sütés közben összetörik a macaronok vékony héja.
- Habzsákba töltve kb. 3 cm-es pöttyöket nyomjunk a masszából dupla sütőpapírra (ennek az alsó rétegét elő is rajzolhatjuk), vagy szilikonlapra.
- Hagyjuk így pihenni legalább egy órát, ettől nőnek majd ki a talpacskái.
- 150 °C-on kb. 10 perc alatt süssük meg a habcsókokat. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, ezután szinte magától leválik majd a sütőpapírról vagy a szilikonlapról.
- A krém elkészítése:
- Reszeljük le a lime héját, és facsarjuk ki a levét.
- Porcukorral morzsoljuk össze a héjat az ujjaink között, míg szemcsés keveréket nem kapunk.
- Keverjük össze a tojássárgáját ezzel a keverékkel, és öntsük bele a lime levét is.
- Vízgőz fölött főzzük össze a krémet sűrűsödésig (kb. 83 °C-ig hevítsük, különben a tojás kicsapódik, és nem lesz egyenletes állaga).
- Szűrjük le az így kapott masszát, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
- Amikor langyos, kis darabokban adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, és keverjük simára.
- Ízesítsük a krémet egy kicsi mentasziruppal.
- A macaronok összeállítása:
- Ragasszuk össze a mandulás habcsókokat a lime krémmel.
- Hagyjuk fél nap hűtőben pihenni, hogy egy kicsit puhuljon, és az ízei is összeérjenek.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 380
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 89861
- Feltöltés dátuma: 2010. december 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glowaholic
14 recept
Túl vagyok a harmadik tepsi macaronon, ennek örömére megosztom a receptet, és a trükköket :) Sok-sok kutakodás és még több rettegés előzte meg az elsőt, de mindenkit arra bíztatok, hogy számoljon le a macaronfóbiával, ez a kaméleon desszert minden fáradozást megér! A mojito ízt tulajdonképpen a kényszer szülte: csak zöld ételfestékem volt otthon, így aztán átalakítottam a citromos receptet, így hóesésben, fagyban kicsit nyarat is idézve. Jó kísérletezgetést!