r
Nosalty Logó

Mojito macaron

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glowaholic
Mojito macaron
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A mandulás habcsókokhoz

A krémhez

Összesen 183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A mandulás habcsókokhoz

A krémhez

Összesen 2182 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A mandulás habcsókokhoz

A krémhez

Összesen 265 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.6 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 2182 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A mandulás habcsókokhoz

A krémhez

Elkészítés

A mandulás habcsókokhoz

  1. A mandulás habcsókok elkészítése:
  2. Szitáljuk össze egy nagy tálba a mandulalisztet a porcukorral.
  3. Verjük fel a tojásfehérjét lágy habbá, majd adagoljuk hozzá a cukrot és egy késhegynyi színezőpasztát (tényleg csak egy keveset), és verjük addig, míg fényes, borotvahab állagú tojáshabot kapunk. Akkor jó a tojáshab, ha az edényt megfordítva a hab megáll benne, a habkart kihúzva pedig kampókat formál, de nem törik.
  4. Adjuk hozzá az átszitált mandulalisztes keveréket, és először határozott mozdulatokkal, szilikonlapáttal, majd 20-25 keverő mozdulat után habkártyával lassan keverve dolgozzuk össze a masszát. A massza ebben a fázisban akkor jó, ha egyenletesen elkevertük, a habkártyát kihúzva pedig úgy emelkedik, mint egy cunami. A helyes keverési technikáról érdemes megnézni egy videót itt. Vigyázat, ha a masszát túlverjük, sütés közben összetörik a macaronok vékony héja.
  5. Habzsákba töltve kb. 3 cm-es pöttyöket nyomjunk a masszából dupla sütőpapírra (ennek az alsó rétegét elő is rajzolhatjuk), vagy szilikonlapra.
  6. Hagyjuk így pihenni legalább egy órát, ettől nőnek majd ki a talpacskái.
  7. 150 °C-on kb. 10 perc alatt süssük meg a habcsókokat. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, ezután szinte magától leválik majd a sütőpapírról vagy a szilikonlapról.
  8. A krém elkészítése:
  9. Reszeljük le a lime héját, és facsarjuk ki a levét.
  10. Porcukorral morzsoljuk össze a héjat az ujjaink között, míg szemcsés keveréket nem kapunk.
  11. Keverjük össze a tojássárgáját ezzel a keverékkel, és öntsük bele a lime levét is.
  12. Vízgőz fölött főzzük össze a krémet sűrűsödésig (kb. 83 °C-ig hevítsük, különben a tojás kicsapódik, és nem lesz egyenletes állaga).
  13. Szűrjük le az így kapott masszát, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
  14. Amikor langyos, kis darabokban adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, és keverjük simára.
  15. Ízesítsük a krémet egy kicsi mentasziruppal.
  16. A macaronok összeállítása:
  17. Ragasszuk össze a mandulás habcsókokat a lime krémmel.
  18. Hagyjuk fél nap hűtőben pihenni, hogy egy kicsit puhuljon, és az ízei is összeérjenek.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 380
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 89861
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mojito macaron
Glowaholic 14 recept

Túl vagyok a harmadik tepsi macaronon, ennek örömére megosztom a receptet, és a trükköket :) Sok-sok kutakodás és még több rettegés előzte meg az elsőt, de mindenkit arra bíztatok, hogy számoljon le a macaronfóbiával, ez a kaméleon desszert minden fáradozást megér! A mojito ízt tulajdonképpen a kényszer szülte: csak zöld ételfestékem volt otthon, így aztán átalakítottam a citromos receptet, így hóesésben, fagyban kicsit nyarat is idézve. Jó kísérletezgetést!  

Hozzávalók

A mandulás habcsókokhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek