Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdei gyümölcsös macaron

Erdei gyümölcsös macaron
Erdei gyümölcsös macaron
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amióta megcsodáltam a francia cukrászdák kirakatában a gyönyörűbbnél gyönyörűbb macaronokat, kacérkodtam a gondolattal, hogy kipróbáljam. Aztán utánaolvastam, és rájöttem, hogy ez nem egy egyszerű dolog, itt aztán imádkozhatunk a macaronok istenéhez, hogy minden sikerüljön! Úgy éreztem, kicsit túlpozicionálták ezt a sütit. Le is tettem róla. Majd nemsokára egy internetes nyereményjátékon mit nyertem? Macaronkészítő szettet! Nem volt több kibúvó, meg kellett próbálnom. Eleinte annyira nem hittem benne, hogy sikerülni fog, hogy nem is készítettem krémet, egyszerűen lekvárral vagy tejszínhabbal ettük meg, de aztán a sikereken felbuzdulva, ehhez az adaghoz már krémet is készítettem. Sok-sok receptet végigolvastam, míg végül a szett dobozán feltüntetett, viszonylag egyszerűbb mellett döntöttem.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

A krémet tetszés szerint variálhatjuk (egyéb bogyós gyümölcsök: csak málna, áfonya, ribizli stb.), roppant egyszerűnek tűnik, de lekvárral is kiváló!

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét (fontos, hogy szobahőmérsékletű legyen) elkezdjük felverni, majd ha már habos, hozzáadjuk a kristálycukrot. Nem verjük túl keményre, kicsit maradjon folyós - ha kis csúcsot húzunk fel belőle még hajoljon el. Most jön a legjobb rész: színezzük ételfestékkel (a lila színhez piros és kék festéket használtam, míg olyan nem lett, amilyennek elképzeltem).
  2. A mandulát és a porcukrot keverjük el. Ha nem elég finom a mandula, vagy mi magunk daráljuk, akkor mindenképpen szitáljuk át, mert a benne található zsiradék miatt hajlamos összeállni.
  3. Dolgozzuk bele a habba óvatosan.
  4. Töltsük bele a kinyomóba vagy habzsákba, és nyomjunk kb. 50 Ft-os nagyságú adagokat a formába, vagy egy szilikon sütőlapra. (Én a lapot egy tepsi hátára szoktam tenni.) Néhányszor csapkodjuk oda a munkalaphoz, hogy a felesleges levegő távozzék, majd hagyjuk egy órán keresztül száradni szobahőmérsékleten.
  5. Melegítsük elő a sütőt 140 fokra, és süssük a macaronokat 10-12 percig. Ha letelt az idő, próbáljuk meg megmozdítani az egyik szélsőt, így teszteljük, hogy elkészült-e.

A töltelékhez

  1. Az erdei gyümölcsöt 1-2 evőkanál kristálycukorral és egy evőkannál vízzel lassú tűzön főni tesszük.
  2. Ha már pépes, a keményítőt egy kis vízzel elkeverjük, és a gyümölcshöz adjuk. Sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük.
  3. Hozzáadjuk a zselatint, majd a tejfölt. A tejszínt (amit előzőleg jó alaposan lehűtöttünk) a porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsös krémbe.
  4. A macaronokat a töltetlékkel megtöltjük, és párosával összeragasztjuk.
  • sütési hőfok: 140°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 960
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
nehézség: nehéz
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lila macaron, mandulalisztes sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

289
tojásfehérje 3 db
cukor 6 dkg
mandula 10 dkg
porcukor 18.5 dkg
ételfesték 10 csepp
erdei gyümölcs mix 10 dkg
cukor 1 ek
habtejszín 100 ml
tejföl 2 ek
zselatinfix 1 ek
étkezési keményítő 1 evőkanál
porcukor 5 dkg