Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia macaron mandulakrémmel

Francia macaron mandulakrémmel
Francia macaron mandulakrémmel
73 perc / előkészület: 60 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenki kedvence. Csak tőled függ, mivel ízesíted a krémet. Mandulás a befutó nálunk. Érdemes betartani minden pontját, mert nagyon fontosak.

hozzávalók / 12 adag

Macaron

Krém

ajánlat

Sütés előtt dekorálhatjuk színes cukorral, magokkal, mákkal, kókuszreszelékkel, stb. 

Szólj hozzá!

elkészítés

Macaron

  1. Szitáljuk le egy tálba a mandulát a porcukorral. Keverjük össze. Tegyük félre.
  2. A tojásfehérjéket csipet sóval kezdjük felverni gépi habverővel. Mikor kezd habozni, adjuk hozza a cukor 1/3-át. Folyamatosan adagoljuk hozza a maradék cukrot. Keverjük, amíg szép egyenletes habot nem kapunk. Most tehetünk bele bármilyen ételszínezéket. Ne túl sokat, mert a sok folyadék tönkreteheti a habot. Keverjük teljesen keményre ezután.
  3. Adjuk a mandulás mixet a habhoz harmadolva. Óvatosan forgassuk bele körkörös mozdulatokkal a falától kezdve a közepébe haladva. Addig keverjük, amíg egy láva jellegű állagot nem kapunk. Nagyon fontos!
  4. Szedjük át egy sima, kerek végű nyomózsákba.
  5. Tepsibe tegyünk sütőpapírt, és nyomjunk ki kb. 3-4 cm-es köröket, egymás között némi helyet kihagyva.
  6. Vágjuk a tepsi alját jó párszor az előkészítőpulthoz. Akkor jó, mikor pici lyukakat látunk a tetején.
  7. Tegyük félre száradni 15-30 percre. Ha az ujjunkkal hozzáérünk a széléhez, és nem marad rajta tészta, akkor kész.
  8. Süssük előmelegített sütőbe 13 percig.
  9. Azonnal vegyük ki a sütőből, és a papírral húzzuk le a tepsiről hűlni. Hűtőben napokig tárolhatjuk töltés nélkül egy lezárt műanyagedényben.

Krém

  1. A tojássárgáját keverjük össze a cukorral és a tejszínnel.
  2. Tegyük fel alacsony tűzön folyamatos kevergetés mellett. Mikor pudingszerű állaga lesz, vegyük le a tűzről, és apránként keverjük hozzá a vajat. Csepegtessük bele a mandulaaromát. Kóstoljuk meg, ha még szükséges, adjunk hozzá több aromát.
  3. Szedjük át egy kisebb, lezárható edénybe, és tegyük be a hűtőbe éjszakára, de legalább 3-4 órát.
  4. Párosítsuk össze a macaronokat lefele fordítva, és az egyik oldalára nyomózsákból nyomjuk bele a krémet. Óvatosan rakjuk össze őket. Nagyon törékenyek.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 55
össznézettség: 16 011
elküldve: 0
receptkönyvben: 90
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Juditsindania

Mióta szakács: 2018.01.10.
6 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Macaroon. French macaron

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

151
mandulaliszt 100 g
porcukor 130 g
tojásfehérje 2 db
1 csipet
cukor 3 ek
tojássárgája 2 db
cukor 2 ek
főzőtejszín 3 ek
vaj 80 g
mandulaaroma 5 csepp