r
Nosalty Logó

Francia macaron mandulakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Juditsindania
Francia macaron mandulakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Macaron

Krém

Összesen 151 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Macaron

Krém

Összesen 1803 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Macaron

Krém

Összesen 334 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 151 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    94.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    627 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    742 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 1803 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 334 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Macaron

  1. Szitáljuk le egy tálba a mandulát a porcukorral. Keverjük össze. Tegyük félre.
  2. A tojásfehérjéket csipet sóval kezdjük felverni gépi habverővel. Mikor kezd habozni, adjuk hozza a cukor 1/3-át. Folyamatosan adagoljuk hozza a maradék cukrot. Keverjük, amíg szép egyenletes habot nem kapunk. Most tehetünk bele bármilyen ételszínezéket. Ne túl sokat, mert a sok folyadék tönkreteheti a habot. Keverjük teljesen keményre ezután.
  3. Adjuk a mandulás mixet a habhoz harmadolva. Óvatosan forgassuk bele körkörös mozdulatokkal a falától kezdve a közepébe haladva. Addig keverjük, amíg egy láva jellegű állagot nem kapunk. Nagyon fontos!
  4. Szedjük át egy sima, kerek végű nyomózsákba.
  5. Tepsibe tegyünk sütőpapírt, és nyomjunk ki kb. 3-4 cm-es köröket, egymás között némi helyet kihagyva.
  6. Vágjuk a tepsi alját jó párszor az előkészítőpulthoz. Akkor jó, mikor pici lyukakat látunk a tetején.
  7. Tegyük félre száradni 15-30 percre. Ha az ujjunkkal hozzáérünk a széléhez, és nem marad rajta tészta, akkor kész.
  8. Süssük előmelegített sütőbe 13 percig.
  9. Azonnal vegyük ki a sütőből, és a papírral húzzuk le a tepsiről hűlni. Hűtőben napokig tárolhatjuk töltés nélkül egy lezárt műanyagedényben.

Krém

  1. A tojássárgáját keverjük össze a cukorral és a tejszínnel.
  2. Tegyük fel alacsony tűzön folyamatos kevergetés mellett. Mikor pudingszerű állaga lesz, vegyük le a tűzről, és apránként keverjük hozzá a vajat. Csepegtessük bele a mandulaaromát. Kóstoljuk meg, ha még szükséges, adjunk hozzá több aromát.
  3. Szedjük át egy kisebb, lezárható edénybe, és tegyük be a hűtőbe éjszakára, de legalább 3-4 órát.
  4. Párosítsuk össze a macaronokat lefele fordítva, és az egyik oldalára nyomózsákból nyomjuk bele a krémet. Óvatosan rakjuk össze őket. Nagyon törékenyek.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 152
  • Össznézettség: 53624
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 01.

Ajánló

Sütés előtt dekorálhatjuk színes cukorral, magokkal, mákkal, kókuszreszelékkel, stb. 

Receptkategóriák

Francia macaron mandulakrémmel
Juditsindania 6 recept

Mindenki kedvence. Csak tőled függ, mivel ízesíted a krémet. Mandulás a befutó nálunk. Érdemes betartani minden pontját, mert nagyon fontosak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek