r
Nosalty Logó

Omlós gesztenyés kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Omlós gesztenyés kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 305 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 3049 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 280 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 305 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    133.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    956 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1217.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1125 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    949 micro
Összesen 3049 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, majd belekockázzuk a hideg vajat és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk. Olyan állagot kell kapnunk, mint a nedves homok, amelyben itt-ott nagyobb vajlapok/darabok találhatók.
  2. Ekkor hozzáadjuk a tejfölt és a sárgájákat, majd ruganyos tésztát gyúrunk. Ne dolgozzuk túl, mert akkor elveszíti omlósságát: csak addig gyurkásszuk, míg össze nem áll.
  3. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd lisztezett felületen ugyanakkorára nyújtjuk a gombócokat (nagyjából 3-5 milliméter vastagra). Megkenjük olvasztott vajjal az első lapot, majd enyhén beszórjuk liszttel. Ekkor ráhelyezzük a második lapot, amit szintén vajazunk-lisztezünk. A két réteget szorosan felcsavarjuk, hogy egy rudat kapjunk. Ezt frissentartó fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe 30-60 percre pihenni, közben elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez

  1. A gesztenyemasszát krémesre keverjük a tejföllel, cukorral, egy narancs héjával és a fél levével.

Az összeállításhoz

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a megdermedt tésztánkat kivesszük a hűtőből és a fóliából. Nagyjából ujjnyi vastag karikákra szeleteljük a rudat, amiket körkörösen mozgatva, az ujjainkkal kissé megnyomkodunk-kinyújtunk. Nem baj, ha a csigavonal mentén kissé szétnyílik a tészta, a lényeg, hogy a kör egyben maradjon.
  2. A tészta közepére teszünk egy kiskanál tölteléket, majd félbehajtva lezárjuk a kiflit. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket (nem fognak annyira megnőni, mehetnek egymáshoz viszonylag közel), majd a sütőbe, ahol 30-35 perc alatt készre sütjük a kilfiket.
  3. A porcukrot elkeverjük a vaníliás cukorral és ebben még melegen meghempergetjük a kisült kifliket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 8813
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 15.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
Omlós gesztenyés kifli
Lakos Benedek 264 recept

Nem akármilyen hókiflibe botlott itt a kedves olvasó: narancsos-gesztenyés krémmel töltöttem meg az omlós, vajas tésztát, a sütemények megformázásához pedig egy lenyűgöző olasz sütemény, a sfogliatelle technikáját vettem kölcsön. Ha ez elsőre bonyolultnak hangzik, ne adja fel senki, kövesse az alábbi lépéseket, és gyerekjáték lesz az egész!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk