Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-karamellás rusztikus torta

Tejszínes-karamellás rusztikus torta
Tejszínes-karamellás rusztikus torta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A torta húsvétra készült, és bevallom, még nem kóstoltuk meg. Először kissé féltem neki állni, mivel sem én, sem pedig a családom nem igazán szeretjük a karamelles sütiket. Azután arra gondoltam, egy kis tejszínnel és dióval megbolondítva talán sikerem lesz!! A kóstolgatásokból ítélve, valószínűleg jól gondoltam, és nem kell aggódnom, hogy mi lesz a maradékkal.

Kellemes húsvéti ünnepeket, és hozzá jó készülődést kívánok mindenkinek!!!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

  • 15 dkg csokoládé (mogyorós sportszelet, csokidrazsé)

A karamellhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, és a liszttel elkevert sütőport. Ezután hozzáadjuk a kakaót és a darált diót.
  3. Kizsírozott és kilisztezett formákban, 1 nagyobb és 1 kisebb piskótát sütünk. A piskótákat a formákból kiborítva kihűtjük, és mindkettőt félbevágjuk.
  4. A 30 dkg margarint a 20 dkg porcukorral habosra keverjük, majd elkészítjük a főtt krémet.
  5. 1/2 liter tejben megfőzzük a pudingport, és kihűlésig kevergetjük.
  6. Miután kihűlt, összekeverjük a margarinos krémmel, ízesítjük pár csepp tejszínes mogyoró aromával, és hozzáadjuk a 10 dkg darált diót.
  7. Ezután a tejszínt jól felverjük, majd a következő módon összeállítjuk a tortákat. Először a nagy formára simítunk egy réteg krémet, és ennek a tetejére egy réteg tejszínt.
  8. A tortát a másik felével lefedjük, és az egészet befedjük a karamellás krémmel, az oldalát darált dióval bevonjuk.
  9. Ezután ráhelyezzük a kisebbik tortát, és ugyanúgy rásimítjuk a krémet és a tejszínt, majd ezt is bevonjuk krémmel és darált dióval az oldalát. A széleit tortadíszítővel díszítjük, ez megtartja a kihűlt karamellt.
  10. 20 dkg kristálycukrot megpirítunk, majd 0,5 vizet és 0,5 dl kávét öntünk hozzá, és sűrűre főzzük. A tűzről levesszük és addig keverjük, amíg opálos lesz. Ekkor hozzákeverjük a vajat. Ha kihűlt, a torták tetejére öntjük. Ezután díszítjük.
  11. A sport szeletből vékony szeleteket vágunk, a karamelles mázra fektetjük, tejszínből kis csúcsokat készítünk, amelyre 1-1 szem csokidrazsét teszünk. Jó étvágyat kívánok hozzá!!!!!
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x5 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 188
elküldve: 2
receptkönyvben: 18
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicaboszi

Mióta szakács: 2013.03.30.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellás torta, tejszínes-karamellkrémes torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1696
tojás 10 db
cukor 10 ek
finomliszt 8 evőkanál
víz 10 ek
dió 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 teáskanál
sütőpor 0.5 csomag
margarin 30 dkg
karamellás pudingpor 3 csomag
porcukor 20 dkg
tej 0.5 l
mandulaaroma 3 csepp
dió 10 dkg
növényi habtejszín 4 dl
csokoládé 15 dkg
cukor 20 dkg
víz 0.5 dl
feketekávé 0.5 dl
vaj 5 dkg